NORSKE TREVARER

Innhold

Trysil Interiørtre endrer navn til Vyrk

Valdres-bedriften Vyrk kjøpte i desember 2018 opp 100 prosent av Trysil Interiørtre, og har nå bestemt seg for å omprofilere Trysil Interiørtre til Vyrk, skriver de i en pressemelding.

- Grunnen til denne omprofileringen er at begge industribedriftene vil vise frem for markedet en ytterligere effektivisering av begge produksjonslinjer. Videre er utvikling av produktporteføljene viktig å vise frem for et engasjert publikum. Felles profilering gir begge bedriftene en ny giv i markedet, og forsterker og øker verdien av merkevarenavnet Vyrk, sier daglig leder i Vyrk, Reidar Lyseng i meldingen.

Nå blir det økt vekst i Trysil-regionen, og flere valgmuligheter for arkitekter og entreprenører som ønsker særegne, norskproduserte høykvalitetsprodukter i tre. I flere år har Trysil Interiørtre slitt med å holde liv i driften, men etter Vyrk sitt oppkjøp har de hatt stor suksess med bedriftens plate- og spileprodukter. Trysil Interiørtre går nå i overskudd.

Bedriften fokuserer i dag på miljøvennlig trevirke og å drive «grønt». Trevirke blir mer og mer benyttet og etterspurt, og bærekraftige bygg kommer for fullt.

Vyrk i Valdres leverer fabrikkbehandlede gulv, vegger, tak og listverk, mens Trysil Interiørtre er blant Norges største leverandører på finérte plater og spile-elementer.