Historisk samarbeidsavtale

Fritzøe og Norske Trevarer

Ole Schei Hansen, Ole Olsen og Espen Randsted

Fritzøe Engros AS og Norske Trevarer inngår en historisk samarbeidsavtale for 3 år. Under Trevaredagene i Bergen 29. og 30. januar signerer partene en 3-års avtale.

Fritzøe Engros AS er en av landets største importører av trebaserte plateprodukter, heltreprodukter og andre innsatsvarer til den norske trevareindustrien og byggevarehandel. Selskapet eies i sin helhet av Treschow Fritzøe AS i Larvik og hadde i 2019 en omsetning på ca. 800 millioner.

 Under De Norske Trevaredagene i Bergen denne uken inngår Fritzøe Engros AS og Norske Trevarer et historisk samarbeid over 3 år for gjensidig utvikling, deling av kunnskap og muligheter i et marked som viser stor appetitt på treet i arkitektur, design og miljø. Medlemmene i Norske Trevarer omsetter (2019) for ca 8,3 milliarder norske kroner, 4500 medarbeidere og mer enn 400 lærlinger

 -      Med sine lange tradisjoner og sterke posisjon i markedet vil Fritzøe Engros AS og dets ledelse bli en svært viktig samarbeidspartner i vår strategi. Vi skal styrke vår posisjon som trearbeidende industri med gode verdier, stolte håndverkere og et bærekraftig eierskap – også til treet som materiale, sier Ole Olsen – styrets leder i Norske Trevarer.

 Avtalen skal styrke vår felles evne til økt innovasjon, utvikling og vekst. Vi skal ta tilbake markedsandeler og vi skal ta en ledende og drivende posisjon i bruken av treet og som et viktig bidrag til norsk kulturarv.

 -      Fritzøe Engros AS har vært leverandør til trevaremarkedet i Norge i mange år. Når det inviteres til nye ideer, mer innovasjon og økt synlighet i markedet, synes vi dette er svært interessant å få delta i og at vi sammen skal utvikle dette sporet over en lengre periode. Norske bedrifter i dette segmentet har en spennende fremtid foran seg, og er nok et mye viktigere bidrag i arbeidet med et bærekraftig miljø enn de er kjent for.  Da kaster vi oss rundt og sier ja til felles satsing, sier administrerende direktør i Fritzøe Engros AS, Espen Randsted.

 Under Trevaredagene i Bergen 29. og 30. januar signerer partene en 3-års avtale.

 Bransjeforeningen Norske Trevarer har et aktivt styre og vil fremover utvide sin administrasjon med bredere kompetanse innen fag, forretningsutvikling og markedsføring.

 -      Norske Trevarer inviterte oss som leverandør til å være med på en stor satsning de neste 3 årene. Ideene og troen på at bransjeforeningen Norske Trevarer og vi i Fritzøe Engros AS kunne tilføre hverandre både utvikling og muligheter hadde vi felles, og vi syntes dette var ett svært interessant prosjekt. For oss er trevarebransjen i Norge er medlemmene i Norske Trevarer en helt vesentlig kundegruppe, og vi ser frem til å samarbeide tett med bransjeforeningen de neste årene, sier Salgsdirektør Industri i Fritzøe Engros AS, Ole Schei Hansen.