NORSKE TREVARER

Innhold

Styreleder Ole Olsen: - Mitt nyttårsønske for 2021 er økt lønnsomhet!

Bilde av Ole Olsen, styreleder Norske Trevarer og daglig leder i Meling AS

Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer og daglig leder i Meling AS

I Norske Trevarer snakker vi ofte om synlighet og attraktivitet. Det skal vi ikke slutte med, for vi har mye å være stolte over i norsk trevarebransje. Vi snakker også om rekruttering og lærlinger, og det skal vi også fortsette med. Samtidig tror jeg at mye av dette hadde vært på plass om vi hadde høyere lønnsomhet i vår bransje. Dette ønsker jeg mer fokus på i 2021!

Vi ser at i krisetider forsterkes våre fortrinn. Norsk produksjon, skikkelig kvalitet, kortreiste råvarer, skandinavisk design. Produsert av bedrifter som bidrar til et levende Norge. Kundene liker det vi skaper og produserer. Det er dette folk vil ha, og det gir oss stor grunn til optimisme. Markedet har i løpet av dette året virkelig fått opp øynene for de kvalitetene vi står for.

Jeg tror samtidig at vår bransje ikke bare trenger mer synlighet, vi trenger også mer tydelighet. Ikke bare på hvem vi er og hva vi vil bli, men også i hva vi snakker om og hvordan vi snakker om det. Da er økt lønnsomhet stikkord jeg mener vi har forsømt oss på.

Under Norske Trevarers landsmøte i Trondheim i september, utfordret Rema 1000-gründer Odd Reitan oss på at vi må være rause overfor andres suksess. Da må vi også bli dyktige på hva som er forutsetningene for suksessen. Hvis vi som bransje ikke tjener penger, så har vi heller ikke de ressursene som skal til for å gjøre oss attraktive, og for å bygge troverdighet og synlighet.

Har vi mer fokus på forutsetningene for økt lønnsomhet, og at vi deler denne kunnskapen innad i bransjen, så vil dette bidra til mye av det vi jobber for: Rekruttering og lærlinger, automatisering og effektiv produksjon, investeringer og økt verdiskapning, synlighet og attraktivitet.

Det bør bli en viktigere del av trevarebransjens omdømme at vi tjener penger på det vi gjør. Hvis ikke blir vår attraktivitet heftet med tvil og nølende framtidstro. Ikke minst hos dem vi er aller mest avhengige av å rekruttere inn til vår bransje; Ungdommene.

Jeg vil avslutte denne jule- og nyttårshelsingen med å takke alle og hver enkelt i trevarebransjen, våre samarbeidspartnere, tillitsvalgte og administrasjonen i Norske Trevarer for innsatsen i dette ekstraordinære året. Takk også for samholdet og fellesskapet, og for at vi møtes og deler av den kompetansen vi har.

Vi ser nå enda tydeligere at vi har framtida foran oss. Det er det flere og flere som ser, også utenfor vår egen bransje.


God jul, godt nyttår - og lykke til med et lønnsomt 2021.

Med vennlig hilsen
Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer