Innhold

- Ny bransjeavtale skal sikre at kundene betaler trevarebedriftene i tide

Bilde av Morten Reiersrud som er trevarebransjens kontaktperson i avtalen som er inngått mellom Norske Trevarer og Finexa.

Morten Reiersrud er trevarebransjens kontaktperson i avtalen som er inngått mellom Norske Trevarer og Finexa.

Det er stor forskjell på om kundene betaler på forfallsdato eller ti dager seinere. Norske Trevarer har inngått en bransjeavtale med Finexa Norge AS, som skal bidra positivt til trevarebedriftenes økonomi og likviditet gjennom at kundene betaler i tide.

- Vår jobb er å bruke vår kompetanse til å hjelpe trevarebedriftene med å redusere kredittiden, styrke likviditeten og redusere tap på fordringer, sier Morten Reiersrud, som er trevarebransjens kontaktperson i Finexa Norge AS.

Også i trevarebransjen opplever mange bedrifter at kundene ikke betaler fakturaene på forfall. Koronasituasjonen fører til enda sterkere press på økonomien hos mange aktører, og dermed også høyere risiko for forsinket betaling og tap på fordringer.

Nye tall viser at mislighold blant nordmenn er 17 prosent høyere nå enn på samme tid i fjor.

- Avtalen med Norske Trevarer innebærer en skreddersydd løsning for trevarebransjen som sikrer en stabil og god oppfølging av fakturaene bedriftene sender ut, helt uavhengig av om det er ferie, sykdom hos ansatte eller hektiske perioder i bedrifter, sier Reiersrud.

- Hovedpoenget er at avtalen skal sikre at trevarebedriftenes kunder i vesentlig større grad betaler regningene på dato. I tillegg gjør bransjeavtalen at vi kan tilby enkeltbedriftene bedre rabatter.

Bransjeavtalen innebærer også at bedriftene får gratis inkassoavtale og tilgang på en fast kredittkonsulent som kan bistå ved ulike spørsmål og henvendelser.

- Det er viktig å frigjøre tid til kjerneoppgavene i bedriften. Avtalen mellom Finexa Norge AS og Norske Trevarer gjør at trevarebedriftene i større grad kan fokusere på det virksomheten tjener penger på, sier Morten Reiersrud i Finexa.

- Kreditthåndtering er vår kjerneoppgave, og det er nå innarbeidet veldig gode løsninger på dette området i avtalen som nå er inngått med trevarebransjen.

Les mer om bransjeavtalen mellom Norske Trevarer og Finexa:
www.norsketrevarer.no/bli-medlem/medlemsfordeler/faktura--og-inkasso-oppfolging/