Innhold

Trevarelærlingen Henrik til finalen i Håndverksdatas lærlingestipend for 2021

Bilde av Henrik Johan Sommerset ved trevarebedriften Bico bygg og innredning AS i Kristiansand er en av finalistene i Håndverksdatas lærlingestipend for 2021, der vinneren tildeles et stipend på 25.000 kroner.

Henrik Johan Sommerset ved trevarebedriften Bico bygg og innredning AS i Kristiansand er en av finalistene i Håndverksdatas lærlingestipend for 2021, der vinneren tildeles et stipend på 25.000 kroner.

Håndverksdata har mottatt nærmere 100 nominasjoner fra fornøyde bedriftsledere til IT-bedriftens lærlingestipend for 2021. Av disse står nå fem finalister igjen, og en av dem er Henrik Johan Sommerset fra trevarebedriften Bico bygg og innredning AS i Kristiansand.

Håndverksdata leverer programvare som er spesielt utviklet for ulike håndverksbransjer. KS Online Trevare er et IT-system som Håndverksdata har utviklet i tett samarbeid med Norske Trevarer.

- Vi har systemer som dekker hele porteføljen av IT-systemer for den daglige driften av alle typer av håndverksbedrifter, sier markedssjef Christer Lysfjord i Håndverksdata.

- Snekkeryrket er et praktisk yrke der man får jobbe med hendene og skape ting, der det er gode muligheter for å være med i hele produksjonen fra planlegging til ferdig produkt, uttalte lærlingen Henrik Johan Sommerset i et intervju med Norske Trevarer tidligere i år.

Lanserer finalistene
Nå er Håndverksdata klar for å lansere de fem finalistene som konkurrerer om å bli tildelt IT-bedriftens lærlingestipend for 2021.

- Norge har tusenvis av lærlinger som står opp tidlig og jobber hardt for å lære seg et yrke, slik at de i framtida blir gode håndverkere med fagbrevet i hånda. De fortjener både oppmuntring og belønning, mener Christer Lysfjord.


Norske Trevarer i juryen
Bedriftsrådgiver Tone Helene Ruud i Norske Trevarer er en av fem medlemmer i Håndverksdata fagjury, som skal gjøre sine vurderinger og utnevne vinneren av årets lærlingestipend.

Henrik Johan Sommerset ved Bico bygg og innredning AS i Kristiansand er altså trevarebransjens «representant» blant finalistene.

- Henrik har et stort faglig talent, men han hviler ikke på dette alene. Han har et stort engasjement, kombinerer nye og gamle teknikker, og bruker mye av fritida på verkstedet for å arbeide med egne prosjekter. Han tar utfordringer med et smil, og er en trygg og ydmyk person som gjør ham godt likt av alle rundt seg, heter det i nominasjonsteksten om Henrik Johan Sommerset.