Lokalforeningslederen fikk føle på det som er bedriftenes store frykt

Bilde av Kjetil Sangnes er eier og daglig leder ved Sangnes Trevare AS og styreleder i Norske Trevarer Østlandske. Like før påske opplevde trevarebedriften på Bøverbru sør for Raufoss at flere av de ansatte ble smittet av koronaviruset.

Kjetil Sangnes er eier og daglig leder ved Sangnes Trevare AS og styreleder i Norske Trevarer Østlandske. Like før påske opplevde trevarebedriften på Bøverbru sør for Raufoss at flere av de ansatte ble smittet av koronaviruset.

- Rett før påske skjedde det vi ikke trodde skulle skje, det som siden i fjor vinter har vært den store frykten for mange mennesker og bedrifter. Vi fikk koronasmitte blant de ansatte, og flere av oss ble temmelig sjuke.

Dette forteller eier og daglig leder Kjetil Sangnes ved Sangnes Trevare AS ved Raufoss, som også er styreleder i Østlandske lokalforening i Norske Trevarer.

- Det går greit å snakke om det nå, men jeg var ikke særlig høy i hatten da det skjedde, det må jeg innrømme. Jeg var ei stund veldig bekymret for hvordan det skulle gå med folkene her, meg sjøl inkludert.


Bedriftenes skrekkscenario
Å få koronasmitte inn i bedriften har vært et skrekkscenario for mange norske virksomheter det siste halvannet året. Også ved trevarebedriften på Bøverbru bekymret sjefen seg for hva som kunne skje hvis noen på huset ble smittet.

- Før påske var vi i innspurten på en større kontrakt vi hadde jobbet med over lengre tid. Hadde smitten kommet akkurat da så veit jeg ikke hva vi skulle gjort. Men vi kom oss akkurat i mål og så smelte det til. Fire av fem ble smittet, men på grunn av påskeferie og en litt roligere periode etter den storjobben vi nettopp hadde avsluttet, så greide vi så vidt å tilpasse oss, forteller Kjetil Sangnes.

- Mens smitten pågikk og folk ble sjuke så var den største bekymringen hvordan det ville gå med hver enkelt, hvordan folk kom seg igjennom det, hvor alvorlig dette ville bli og hvor lang tid det ville ta før folk ble friske igjen, forteller trevarelederen.


- Kraftig påminnelse
- Hos en av oss henger ettervirkningene fortsatt i. Han har vært preget av det i flere måneder nå. Det var noen dager der jeg var ganske bekymra for meg sjøl også. Undervegs lurte jeg jo på om det hadde nådd toppen eller om det ville bli enda verre. Da bekymrer man seg en del, det er ikke til å unngå, sier lederen i Norske Trevarer Østlandske.

- I etterkant har dette blitt stående som en kraftig påminnelse om at dette ikke er noe å spøke med. Det er det vel heller ingen som gjør, men mitt budskap er at dette skal man ta skikkelig på alvor.