Kjærlighet på låven har gitt en liten smeltedigel av kreativitet og skaperglede

Bilde av Ekteparet Yngvild og Kyrre Norigard som står bak det kreative miljøet på Norigard Bruk i Oppdal, som nå samler 12-13 ansatte inne ulike kreative yrker.

Ekteparet Yngvild og Kyrre Norigard står bak det kreative miljøet på Norigard Bruk i Oppdal, som nå samler 12-13 ansatte inne ulike kreative yrker.

Det var kjærligheten som var starten på det hele på Norigard Bruk også. Nå har gården på Oppdal blitt et samlingspunkt innen arkitektur og interiør, møbeldesign, keramikk og snekkeri, med stor grad av kreativitet og arbeidslyst på tuftene av det tidligere gårdsfjøset på Norigard.

- Vi kjøpte oss et småbruk for fem-seks år siden, og bak dette lå en sterk drivkraft om å skape noe nytt og noe vi kunne styre sjøl. Med småbruket lå forholdene endelig til rette for at vi kunne smelte sammen det som hadde vært drømmen vår i mange år.

Det er ekteparet Kyrre og Yngvild som står i bresjen på Norigard Bruk. Det som ble bygd på tuftene av det gamle gårdsfjøset er nå som en egen liten næringshage med snekkerverksted, keramikkverksted, arkitektkontor med 11 ansatte, samt en møbelsnekker og en møbeldesigner.


Stort rom for kreativitet og arbeidslyst
Det er med andre ord stort rom for kreativitet og arbeidslyst på det tidligere småbruket i Oppdal.

- Ja, det er det. Drømmen var å smelte sammen kreativitet og kompetanse på forskjellige områder. Vi inspirerer hverandre på den måten, og i tillegg vil kundene gjerne få alt de trenger på ett sted. Det kan vi tilby dem her, sier arkitekten og møbelsnekkeren på Norigard.

- Jeg tok svenneprøven som møbelsnekker for 25 år siden, og etter det bestemte jeg meg for å ta  arkitektutdanning. Jeg begynte først i Trondheim, men da børskrakket kom i 2008 så bestemte jeg meg for å flytte heim igjen til Oppdal og fokusere på hytter og fritidsboliger.


Arkitektkontor med 11 ansatte
Etter det har Troll Arkitekter AS vokst på seg til å bli et kreativt senter i Oppdal med 11 ansatte. Og gjennom kjøpet av småbruket i 2015 kom altså muligheten for å smelte sammen drømmen som er bygd på Yngvild og Kyrres kjærlighetshistorie.

- Vi liker å skape ting og gjøre ting sammen, noe som vi eier og driver sjøl, sier Kyrre.

Nå har Norigard Bruk AS og Troll Arkitekter AS blitt en egen liten smeltedigel i Oppdal, der ideer, kreativitet og verksteder har smeltet sammen på tuftene av gårdsfjøset.

- Nå har vi behov for å knytte oss til et større fagmiljø og bli kjent med kolleger i trevarebransjen. Derfor har vi meldt oss inn i bransjeforeningen og blitt en del av Norske Trevarer. Vi er nok en av de aller ferskeste medlemsbedriftene, og vi ser fram til å bli en del av dette fellesskapet.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: