Victoria (17) første elev på ny snekkerlinje som skal være for hele landet

Bilde av Victoria Grandetrø (17) er første elev ved den nye landslinja i Vg2 treteknikk ved Gauldal videregående skole i Støren i Trøndelag, og yrkesfagleder Hilde Rudi Bråten er glad for at skolen har fått på plass det nye fagtilbudet, som er sterkt ønsket av næringslivet i regionen.

Victoria Grandetrø (17) er første elev ved den nye landslinja i Vg2 treteknikk ved Gauldal videregående skole i Støren i Trøndelag, og yrkesfagleder Hilde Rudi Bråten er glad for at skolen har fått på plass det nye fagtilbudet, som er sterkt ønsket av næringslivet i regionen.

Gauldal videregående skole på Støren har startet opp en ny landslinje innen Vg2 treteknikk, som først og fremst skal bidra til rekrutteringen av snekkere til næringslivet i Trøndelag, men som samtidig skal være et tilbud for hele landet.

- For meg er dette en veldig fin start på vegen til å bli arkitekt, det er det som er drømmen er stykke fram der. Men før det vil jeg skjønne og lære mer om trevarer og snekkerfaget, og derfor passer det nye tilbudet på Gauldal videregående perfekt for meg, sier Victoria Grandetrø.

17-åringen kommer fra Orkanger sør i Trøndelag, som ligger en halvannen times kjøring fra Støren. Skoleuka er bygd opp med to dager ved ulike trebedrifter i nærområdet, to dager med teori på skolen og en dag på skolens snekkerverksted.

- I tillegg har vi tre perioder i løpet av skoleåret der vi utplasseres i en bedrift i tre uker. Dette er en del av samarbeidet skolen har med næringslivet i regionen, forteller Victoria, som allerede har fått avtale om lærlingeplass ved Ole Lium Møbelverksted AS i Meldal.

- Det er jeg veldig, veldig fornøyd med. Jeg kjenner bedriften fra før, og jeg gleder meg allerede.


Har behov for 50 nye arbeidstakere
Gauldal videregående skole er en del av en større satsing på rekruttering til trebransjen i regionen. Gauldal TreFokus er en av aktørene bak nysatsingen TreRek Gauldal, og en kartlegging i næringslivet viser at de trebearbeidende bedriftene i Gauldalen samlet sett har behov for 50 nye arbeidstakere de kommende årene.

- Vi er en skole med 300 elever, og vi har sterke tradisjoner innen yrkesfag. Rundt 200 av våre elever går på ulike yrkesfag, og det er ekstra gledelig at mange av jentene gjør modige og utradisjonelle valg innen yrkesfag, sier yrkesfagleder Hilde Rudi Bråten ved Gauldal videregående skole.

- Det har skjedd mye på dette området de siste årene. Aldri har så mange valgt yrkesfag som nå, det er veldig gledelig, og nå ser vi at dette også er en tydelig nasjonal trend.

- Vi skal være relevant for behovene ute i næringslivet, og når TreTek-prosjektet i Gauldal kan vise til et stort behov i åra framover for nye arbeidstakere hos de trearbeidende bedriftene, så er det viktig at vi prøver å bygge opp et fagtilbud som kan dekke dette behovet, sier Hilde Rudi Bråten.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: