Vil bruke ungdommer for å nå bedre fram til de unge - starter nytt ungdomsteam

Bilde av Anna Regine Vada Blom (20) er lærling i trevarebedriften Rovde Møbel og Design AS på Sunnmøre, og er en av åtte ungdommer fra hele landet i Norske Trevarers nye ungdomssatsing.

Anna Regine Vada Blom (20) er lærling i trevarebedriften Rovde Møbel og Design AS på Sunnmøre, og er en av åtte ungdommer fra hele landet i Norske Trevarers nye ungdomssatsing.

- Dette er veldig spennende. Jeg kom ganske tilfeldig inn i trevarebransjen, men nå er det her jeg virkelig har lyst til å være. Derfor er det også helt naturlig for meg å være ambassadør for snekkerfaget og trevarebransjen overfor ungdommer i Norge.

Dette sier Anna Regine Vada Blom (20) i Norske Trevarers splitter nye ungdomsgruppe, som hadde sitt aller første møte denne uka.

- Jeg tror det er en god ide at vi som er unge kommer med innspill og ideer til de voksne i trevarebransjen om hvordan vi skal nå fram til andre ungdommer om faget vårt og bransjen vår, sier Vada Blom.

- Dette er en fantastisk fin gjeng med flotte rollemodeller for norsk trevarebransje, sier Jan Larsen.

Han er daglig leder i opplæringskontoret Tre-Ringen og er en av nestorene i norsk trevarebransje. Nå bistår han bransjeforeningen Norske Trevarer med erfaring og kompetanse innenfor fagopplæring, rekruttering og lærlinger.

Rekordmange ungdommer velger yrkesfag
Aldri har så mange som nå valgt yrkesfag i Norge. Dette er en nasjonal trend blant ungdommer som også er veldig gledelig for norsk trevarebransje.

- Det skjer mye positivt i vår bransje nå, spesielt i Rogaland, Agder, Viken, Vestfold og Telemark. Her er det jevnt over stor interesse for snekkerfaget både til de videregående skolene og til læreplassene, sier Jan Larsen.

- Men vi trenger at enda flere ungdommer fra hele landet får øynene opp for trevarebransjen. Vi ønsker å lytte mer til hva ungdommene sjøl mener, og vi vil at de unge ikke skal være redde for å utfordre de voksnes meninger. Det er jo ungdommene som vet best hvordan vi skal nå fram til de unge med vårt budskap om snekkerfaget og trevarebransjen, sier Jan Larsen.

- Veldig mange vil stortrives i denne bransjen
Anna Regine Vada Blom er sjøl lærling i trevarebedriften Rovde Møbel og Design AS på Sunnmøre, og hun vil veldig gjerne bidra til å få flere ungdommer inn i snekkerfaget og trevarebransjen.

- Jeg liker å være med på hele løpet fra prosjektering til ferdig produkt, og jeg elsker å se hvordan ting blir seende ut når det er ferdig produsert, enten det er en ny båtinnredning, et nytt kjøkken eller hva det måtte være.

- Jeg er overbevist om at mange ungdommer vil stortrives i trevarebransjen. Snekkeryrket er en herlig blanding av kreativitet og praktiske arbeidsoppgaver, og noen av kvalitetene i denne bransjen handler også om miljø, bærekraft og lokale arbeidsplasser. Jeg gleder meg stort til å bli med på å gjøre trevarebransjen bedre kjent overfor ungdommene i Norge, sier Anna Regine Vada Blom.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: