Innhold

- Bør oftere trå utenfor den trygge firkanten vi beveger oss i til daglig

Bilde av Ole Hegrestad  som er hovedeier og daglig leder i trevarebedriften Treprosjekt AS på Klepp og styreleder i Norske Trevarer Rogaland. Her fra da daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer besøkte firmaet i fjor høst.

Ole Hegrestad er hovedeier og daglig leder i trevarebedriften Treprosjekt AS på Klepp og styreleder i Norske Trevarer Rogaland. Her fra da daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer besøkte firmaet i fjor høst.

- Bransjen vår består av tusenvis av ansatte fra hele landet. Samtidig er vi en lun og god gjeng som har blitt mye flinkere til å dele med hverandre. Men vi kommer til å få et kjempestort behov for unge, dyktige folk. Det blir kanskje den aller største utfordringen for vår bransje i årene framover.

Dette sier hovedeier og daglig leder Ola Hegrestad i rogalandsbedriften Treprosjekt AS. Firmaet har i underkant av 30 ansatte, og omsatte i koronaåret 2020 for rundt 45 millioner kroner.

- 2019 ble vårt aller beste år siden oppstarten i 1997. Da omsatte vi for over 50 millioner kroner, og hadde et knallsterkt resultat.

Ola Hegrestad har et tett forhold til norsk trevarebransje. Firmaet hans har vært medlem i bransjeforeningen helt siden oppstarten for snart 25 år siden, og han er også styreleder i Norske Trevarer Rogaland.

- Jeg tror vi som bransje, både bedriftene og lokalforeningene, oftere bør utfordre hverandre til å trå utenfor den vante firkanten vi beveger oss i til daglig. Vi har kommet langt med det å stole på hverandre, åpne opp og dele erfaringer. Der er vi både trygge og dyktige, slik jeg ser det.

- Men vi bør strekke oss lengre enn det, forvente enda mer av oss sjøl som bransje. Lokalforeningene bør bli mer synlige i landskapet, bli kjent med andre bransjer og bedrifter, tørre litt mer og ikke minst gjøre oss mer synlige overfor ungdommene. Det er jo de folka vi trenger om noen år, eller allerede nå egentlig, mener styrelederen i Norske Trevarer Rogaland.

- Vi er trygge og dyktige i faget og håndverket vårt, så vi har ingen ting å skjemmes over. Tvert imot, vi har steika mye bra å vise fram. Og den tida vi lever i nå vil gjøre det enda lettere å synliggjøre forskjellene på det som vi produserer kontra det kundene får om de kjøper utenlandsk.

- Jeg tror yngre folk liker det vi står for. Vi må bare sørge for at vi oftere kommer på netthinnen til dem. Markedet vil jo ha mer og mer av det som norsk trevarebransje produserer. Det som står igjen da er kampen om de flinke folkene, kampen om ungdommen.

Treprosjekt AS har to eksterne ressurser i styret. I tillegg til Roger Årdal, er den tidligere landslagsspilleren og fotballproffen Arne Larsen Økland styreleder i selskapet.

- Som bedrift har det gjort oss veldig godt å bli utfordret av et styre med eksterne personer. Det har fått oss til å strekke oss lengre og tenke nytt. Vi blir skikkelig utfordret på målene våre, og da er erfaring fra fotball og konkurranseidrett en nyttig kompetanse å få inn på laget. Det er med på å løfte oss ut av den trygge firkanten vi ellers har lett for å trives best i, sier Ola Hegrestad.