Vil ha egen minister for fagutdanninger og økt fokus på håndverksfagene

Tore Ådlandsvik er styreleder i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Vi ligger langt etter på fagutdanning i Norge, og trenger å løfte de politiske prioriteringene på dette området. Vi har en minister for forskning og høyere utdanning i Norge, og det er bra. Nå trenger vi en egen minister som kan fokusere på håndverksyrkene og det å løfte opp fagutdanningene i Norge.

Dette sier styreleder Tore Ådlandsvik i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Håndverksfagene og fagutdanningene har over flere tiår kommet i skyggen av teoretisk utdanning i Norge. Nå ser vi at yngre folk begynner å få opp øynene for praktiske fag, og det er veldig gledelig. Da er det bare enda viktigere at myndighetene følger opp med større fokus på håndverkene og økte ressurser til fagutdanningene, mener Ådlandsvik.

- Ting skjer veldig fort nå, bare innenfor vår bransje skjer det veldig mye. Vi har en samlet omsetning på nesten 10 milliarder kroner i norsk trevarebransje, vi sysselsetter rundt 4500 personer og vi er en næring som har et fantastisk spennende potensiale i en framtid som skal bli grønn og bærekraftig.

- Samtidig skjer det enormt mye innen digitalisering, automatisering og effektivisering av produksjonen i trevarebransjen og ellers innen norsk vareproduserende industri. Vi har nå en svært avansert maskinpark rundt om i bedriftene våre, og dette krever høy kompetanse blant våre medarbeidere innen programmering, forståelse av maskinutnyttelse og digital samhandling, sier styrelederen i Norske Trevarer.

Vil ha et kraftløft for fagutdanningene
- Norge trenger å utdanne fagfolk og håndverkere, vi kan ikke bare fortsette å kjøpe denne kompetansen fra andre land. Som land og nasjon trenger vi å løse dette på en bedre måte, og derfor mener jeg at vi nå bør løfte fokus på dette såpass høyt at Norge nå får en egen minister for fagutdanninger.

- Det ville norsk trevarebransje stille seg helhjertet bak, og det er også noe vi kommer til å gå i dialog med de politiske myndighetene om. Vi skal jobbe hardt for å snakke håndverksfagene og fagutdanningenes sak, og jeg er overbevist om at en slik satsing fra myndighetenes side ville bli til stor glede for ungdommer og yngre folk i Norge i de tidene som kommer, sier styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: