NORSKE TREVARER

Innhold

Trevarebransjens nye sjef på maratonrunde rundt om i Rogaland

Hilde W. Wibe blir vist rundt på NorDan av Ole Endresen

Hilde Widerøe Wibe besøkte 12 bedrifter i Rogaland og blir her vist rundt på NorDan av Ole Endresen

Man bør helst ha både god kondis og være over snittet sosial i rollen som sjef for trevarebransjen i Norge, om vi kikker i kalenderen til Hilde Widerøe Wibe. Den ferske daglige lederen har nemlig lagt bak seg 12 bedriftsbesøk rundt om i Rogaland. På to dager!

- Jeg tenker at en av de viktigste oppgavene i min jobb er å treffe medlemmer. Det gir utrolig verdifull læring, og så må jeg si at det er en utrolig hjertevarm bransje som har tatt imot meg med åpne armer, sier Hilde Widerøe Wibe.

På sin runde rundt om i den rogalandske trevarebransjen møtte den nye trevarelederen både bedriftseiere, trevaregründere, styreledere og trevareentusiaster som var glødende opptatt av å vise fram bransjens sterkeste sider og beste eksempler, samt å belyse bransjens største utfordringer.

- Vi har mye å lære av hverandre. Nå har jeg allerede blitt kjent med 15-20 bedrifter rundt om i Norge, og jeg ser at mens mye er likt og felles, så er det også områder der vi kan lære mye av hverandre. I Rogaland har mange av bedriftene hatt et sterkt fokus på lønnsomhet, og her mener jeg mange andre kan finne inspirasjon i det de har oppnådd, sier Wibe.

- Mitt inntrykk er at det er en svært god delingskultur i bransjen og at det er mye åpenhet mellom bedriftene. Det er en egenskap vi både må og skal bygge videre på for å sikre vekst framover. Ellers har jeg notert meg at rekruttering er en utfordring som går igjen hos veldig mange bedrifter. Å trekke til oss yngre folk er en utfordring hele bransjen står overfor og som vi må ta tak i, sier den nye trevaresjefen.

På sin maratonrunde i Rogaland noterte hun seg også bransjens økende fokus på miljø og bærekraft.

- Alle bransjer må bidra til å redusere vårt felles fotavtrykk. Der har vår bransje et veldig, veldig godt utgangspunkt, men vi skal bli enda bedre, sier Hilde Widerøe Wibe.

Hilde besøkte følgende bedrifter i Rogaland: 

Meling, Kvitsøy

Nordan, Egersund

Høvelmesteren AS

Vikeså Trevarefabrikk

Ege dører

Gapo 

Treprosjekt

Bjerks Trevarefabrikk

Meisland Trapp

Austvoll Tre & design

I tillegg var de innom Ekund og det nyoppstartede Tingbø As som vi håper vil bli medlem i nær framtid.

Wibe håper på flere invitasjoner fra lokallag og bedrifter og har ambisjon om å ha vært innom de fleste regioner før nyttår.

Bilde nedenfor: Daglig leder og eier av Gapo AS og Ege Dører AS, Eilef Bjerk, tok Hilde med på maratonturen i Rogaland. Her på Gapo AS er det sønnen, Rune Bjerk som er daglig leder.