NORSKE TREVARER

Innhold

Ekte AS fra spillutvikler til snekker

Bilde av lenestol som er serieprodusert

Serieprodusert lenestol

Tromsø-bedriften som er en av våre nordligste medlemmer, er en liten, kreativ og innovativ møbelbedrift med både nasjonale og internasjonale prosjekter.

Tromsø-bedriften produserer et vidt spekter av håndlagde møbler og interiør, stands, 3D-trykte elle CNC-lagde prototyper til store nasjonale og internasjonale arrangementer pluss mye annet.

Hvert prosjekt har en unik sporingskode, slik at kunden kan følge sitt individuelle prosjekt mens den samlede listen forblir anonym, men fortsatt åpen og gjennomsiktig. Hvis han har lagt ut på instagram om prosjektet blir den unike koden erstattet med en hashtag, slik at kunden enkelt kan følge produksjonsprosessen.

De jobber med et bredt utvalg av kunder, fra unge studenter og lokale selskaper til store internasjonale selskaper.

Som daglig leder Kim Daniel Arthur sier, så har bakgrunnen som spillutvikler, med overgangen til å jobbe i den fysiske verden, både vært ekstremt givende og hatt overraskende mange paralleller til både de kreative og tekniske aspektene ved å lage spill.

Å ha en konseptuell idé, visualisere den i skisser og finne en teknisk løsning for å realisere den til et sluttprodukt. Samtidig er kunsten å jobbe med tre virkelig unik og har en endeløs dybde i muligheter for å bli bedre; mer nøyaktig, mer effektiv og mer kreativ.

De 6 ansatte i bedriften, (2 fra Tromsø, 3 fra Oslo og 1 fra Island) har akkurat startet sin første serieproduksjon av møbler designet av Bjørn-Viggo Ottem.

serieprodusert stol

Det første lille prosjektet til Ekte var inspirert av Japan. En liten mix av japansk minimalistisk design med skandinaviske materialer. 

Det hittil største prosjektet for Ekte var over 40 møbler laget for deres lokale bank i Nord-Norge. Designere var Avinc Interiørarkitekter og Fra Innersida.  Her brukte de et bredt utvalg av materialer fra stål til tre og mikrosement.

Bilde av benker og stoler i lokal bank

Ekte sitt første internasjonale prosjekt var en stor utfordring. De skulle Bygge Norwegian Seafood Export Councils arrangement for Seafood Expo Global-arrangementet i Brussel. Som de sier var prosjektet en vill tur fra å designe fraskisse til gjengivelse i 3D og deretter bygge alle individuelle komponenter i Nord-Norge før de ble transportert ned til Brussel for den endelige riggen. 

Vi ønsker den spennende bedriften lykke til videre med flotte prosjekter!