NORSKE TREVARER

Innhold

Gapo AS - med sosialt engasjement på Madagaskar

Bilde av garasjeport og dør i nytt  hus

Garasjeport

Sandnes-bedriften startet opp i en garasje i 1983 med produksjon av leddporter i furu og redwood av ekteparet Magnhild og Eilef Bjerk

Etter to års drift i garasjen flyttet de hele produksjonen til større og mer egnede produksjonslokaler på Figgjo. Her utviklet de bedriften videre med produksjon av ulike typer leddporter og dører i tre.

I 1994 kjøpte bedriften tomt på Ålgård, og bygget sin egen moderne fabrikk slik den fremstår i dag.

Stort og varmt engasjement for andre

GAPO er stolt medlem og bidragsyter i Norske Trevarer avd Rogaland og har sammen med lokale medlemmer bidratt sterkt i opprettelsen av Hotel Ambalakely på Madagasker. Hotellet bidrar sterkt til økt sysselsetting i lokalmiljøet og en stor andel av overskuddet går til utdannelse til barna i området. Hotel Ambalakely ligger ca. 12 km nord for den nærmeste byen Fianarantsoa, (breddegrad: 21°25 ‘, lengdegrad: 47°10 ‘, 1082m o.h.)

Bilde av hotell på Madagaskar

En ny generasjon

Sommeren 2017 tok andre generasjon over ledelsen av selskapet. Rune Bjerk gikk inn i stillingen etter to år som ansvarlig for produksjonen. Rune er utdannet innen IT, og har jobbet flere år i Lyse og IKEA. Erfaringer fra disse selskapene har han nå tatt med seg tilbake til GAPO, for å utvikle bedriften videre.

Livslang læring

GAPO har idag ca 15 ansatte, fordelt på salg, produksjon og montering. Alle medarbeiderne er fagfolk, og flere har nå vært ansatt i bedriften i over 35 år.  Alle ansatte oppdaterteres med kursing og videreutdanning, noe som kommerr  kundene til gode.

I stadig utvikling

GAPO har gått sammen med EGE Dører og FØRRE Vindu for å levere bærekraftige fasadeløsninger. KVINT FASADE skal er et kreativt studio fylt med all kunnskap og erfaring. Som norske trevarebedrifter innen tre og andre spennende materialer, tilbyr de komplette og helhetlige fasadeløsninger. KVINT FASADE er en samarbeidspartner for arkitekter, byggherrer, proff og private som ønsker å inspirere og bidra til nyskapende løsninger, basert på lang erfaring som trevarebedrifter innen de ulike områdene.