NORSKE TREVARER

Innhold

Trevaresjefen ønsker at bransjen følger rådet i Kong Haralds nyttårstale

Bilde av Hilde Widerøe Wibe som er daglig leder i Norske Trevarer.

Hilde Widerøe Wibe er daglig leder i Norske Trevarer.

- Kong Haralds nyttårstale traff meg midt i hjertet da han snakket om håp, og jeg håper trevarebransjen tar med seg Kongens oppfordring om å feste blikket på noe som gir oss mening – og følge det inn i 2021.

Ved inngangen til det nye året har Hilde Widerøe Wibe tilbakelagt sitt første kvartal som Norske Trevarers daglige leder, etter at hun begynte ny i jobben 1. oktober.

- Det har vært utrolig innholdsrike måneder der jeg har fått gleden av å møte mange fantastiske mennesker. Jeg har fått kjenne på stoltheten over å lede en bransje med så mange dyktige, kvalitetsbevisste og sterke bedrifter som spiller en viktig rolle i mange lokalsamfunn rundt om i landet vårt, sier Norske Trevarers nye daglige leder, og peker på at koronaepidemien samtidig har resultert i begrensninger for både landet og trevarebransjen.

- Det er derfor Kongens budskap om håp er så viktig. Vi går mot lysere tider på alle måter, men vi må bare ta det skritt for skritt og være tålmodige. Samtidig er mitt inntrykk at vår bransje stort sett har klart seg bra i det krevende året vi har tilbakelagt, sier Widerøe Wibe.  Hun håper at vi etter hvert kan få mer normale tilstander slik at vi kan treffe hverandre igjen – både i og utenfor bransjen vår.

Widerøe Wibe vil også minne om styreleder Ole Olsens nyttårsønske om at 2021 skal være et år der norsk trevarebransje i større grad setter fokus på økt lønnsomhet i medlemsbedriftene.

Han la vekt på at hvis bransjen og medlemsbedriftene har mer fokus på økt lønnsomhet, og at denne kunnskapen deles innad i bransjen, så vil dette bidra til mye av det Norske Trevarer jobber for: Rekruttering og lærlinger, automatisering og effektiv produksjon, investeringer og økt verdiskapning, synlighet og attraktivitet.

- Det er veldig viktig at vi som bransje tar oss betalt for den kvaliteten vi leverer og tjener penger på det vi gjør. En av de krevende konsekvensene av koronaepidemien, som mange av våre medlemmer har pekt på, er at valutasvingningene har ført til økte råvarepriser. Jeg håper at alle kompenserer for dette i prisfastsettelsen, slik at valutasvingene ikke ødelegger for lønnsomheten i bedriftene, sier Widerøe Wibe.

Trevaresjefen avslutter sitt nyttårsbudskap med å påpeke trevarebransjens ansvar i å løfte næringen i en mer bærekraftig retning.

- For norsk trevarebransje kan vi i større grad løfte fram at vår råvare treet, er en fornybar ressurs, og dermed vårt største konkurransefortrinn. Vi vet at samfunnet er nødt til å gå i en grønnere retning for å ta vare på kloden vår. Dette er et oppdrag og et ansvar vi alle har og vi må hver dag gå på jobb og lete etter muligheter som sikrer at vi reduserer vårt CO2-avtrykk, sier Hilde Widerøe Wibe, og minner enda en gang om Kong Haralds nyttårstale:

- Håp er å feste blikket på noe som gir oss mening – og følge det!