NORSKE TREVARER

Innhold

Ny og ung lederkvartett skal gi energisk 90-åring nytt løft inn i framtida

Bilde av Trond Hamran og Olaug Sofie Telhaug

Eier og tidligere daglig leder i Hamran Snekkerverkstad AS, Trond Hamran, har nå overlatt roret som daglig leder i firmaet til Olaug Sofie Telhaug, som blir en del av en ledergruppe på fire personer, som alle er internt rekruttert. Trond Hamran fortsetter som styreleder i selskapet. Foto: Hamran.

Fire nye ledere under 41 år skal løfte den anerkjente 90-åringen Hamran Snekkerverksted AS på Snartemo i Agder videre inn i framtida.

Hamrans nye lederteam vil nå bestå av daglig leder Olaug Sofie Telhaug, flytansvarlig Solfrid Vasland Stedjan, salgs- og markedssjef Janne Ramona Werdal og fagansvarlig Marius Svarverud.

- Det er jo mange roller som skal fungere i en bedrift, og det er viktig med de rette folkene til de ulike oppgavene, sier eier og tidligere daglig leder i selskapet, Trond Hamran. Han fortsetter som styreleder, og skal jobbe videre med salg og utvikling i Hamran-selskapene.

Alle fire i det nye lederteamet er rekruttert internt.

- Vi har over tid jobbet mye med å motivere de ansatte til å tørre å ta på seg oppgaver med mer ansvar for at de skal kunne utvikle seg og vokse i jobben, sier Trond Hamran, og viser til at dette nå altså har ført til en helt ny ledelse i den daglige driften på Snartemo.

-Det er et eget fagområde å kunne se helheten i en drift. Det at Olaug Sofie ikke er møbelsnekker gjør at hun ser ting på en annen måte enn for eksempel meg. Dette er med på å utvikle bedriften.

Olaug Sofie Telhaug har tidligere arbeidet med økonomi i Hamran. Nå skal hun jobbe i en 80 prosent stilling som ny daglig leder.

- Jeg er veldig takknemlig for den tilliten firmaet og Trond viser meg. Og ikke minst for den dyktige ledergruppa jeg har rundt meg. Det gjorde at jeg turte å ta utfordringen, sier hun.

Målet hennes for lederarbeidet er å skape trygghet.

- En god ramme av trygghet gjør at folk trives og kan utvikle seg. Min jobb er å bruke de gode folkene rundt meg på best mulig måte. Jeg er veldig glad i og stolt av arbeidsplassen min, og jeg gleder meg til å være med på å utvikle den videre, sier Hamrans nye daglige leder.

Hamran Snekkerverksted AS kan vise til ei bedriftshistorie som strekker seg helt tilbake til 1930. Med sine 90 år, 35 ansatte og en 2019-omsetning på nærmere 52 millioner kroner er trevarebedriften på Snartemo en veldig viktig hjørnesteinsbedrift i Hægebostad kommune.