NORSKE TREVARER

Innhold

Linda vendte tilbake til trerøttene – nå er hun ny i bransjestyret

Bilde av Linda, Ansgar og Ronny Gaasø på Fagtrapp AS

Linda Gaasø tok for ett år siden over som daglig leder i Fagtrapp AS etter faren Ansgar (67), mens broren Ronny er salgssjef og konstruktør i familiebedriften på Espa.

- Du er temmelig fersk som daglig leder i trevarebransjen og helt ferskt sentralstyremedlem i Norske Trevarer, Linda Gaasø. Men på sett og vis var det lukten av sagmugg som dro deg tilbake igjen, for ditt forhold til bransjen har en litt lengre historie?

- Pappa starta Fagtrapp AS i 1986, og siden det har firmaet vært en del av hverdagslivet i vår familie. Broren min Ronny er salgssjef og konstruktør hos oss, og pappa har fortsatt en aktiv rolle i selskapet. Men min veg tilbake til bransjen er imidlertid både litt overraskende og ganske fersk. Hadde du sagt til meg for tre-fire år siden at jeg skulle komme tilbake og overta som daglig leder ved Fagtrapp, så hadde jeg sannsynligvis bare rista på hodet.

- Jeg har alltid vært mest opptatt av teknologi, og har jobba mange år innenfor software mot olje og gass. Men så begynte det å vokse fram en stadig større nysgjerrighet for interiør i meg, og da våkna jo også interessen for treet opp igjen.

- Og da begynte ting å skje i ganske raskt tempo?
- Ja, jeg begynte i januar i fjor å jobbe med strategi og utvikling for Fagtrapp, og så tok jeg over som daglig leder etter faren min Ansgar i september. Så det gikk ganske fort i svingene når jeg først bestemte meg for å vende hjem igjen til familiebedriften. Nå kjennes det veldig godt og riktig. Men jeg skal fortsatt bo i Oslo, og kommer til å pendle noen dager i uka til Espa. Det går fint, det tar bare en times tid i bilen.

- Det har skjedd mye siden faren din starta opp for snart 35 år siden. Var det denne utviklinga som dro deg tilbake til trevarebransjen?
- Det er veldig, veldig gøy å komme inn igjen og se alt som lages i bransjen nå. Tidligere var trappa en transportetappe mellom etasjene og bestod av enkle, lakkerte furutrapper. Nå legges det stadig mer penger i trappa som et møbel. Vi tilbyr derfor et bredt sortiment fra enkle furutrapper til eksklusive designtrapper. Nå er rundt 85 prosent av det vi lager til proffmarkedet, og samtidig jobber vi med lekre løsninger og designtrapper inn mot et krevende privatmarked. Dette spekteret er det spennende å jobbe innenfor.

- Og nå har du blitt valgt inn i sentralstyret i Norske Trevarer. Det å se bransjen med ferske øyne, er det en form for kompetanse som du nå tar med inn i styret?
- Jeg tror det er nyttig at vi har forskjellige ståsteder vi som er i styret. Min bakgrunn gjør at jeg ser bransjen med litt «utenforøyne». Samtidig er jeg fersk leder i en mindre trevarebedrift, det er også et perspektiv. Jeg tror mange små bedrifter trenger råd og hjelp til å drive mer lønnsom produksjon.

- Og så må bransjen trykke på myndighetene slik at vi kan konkurrere på like vilkår med utenlandske aktører. Der har vi også en jobb å gjøre, samtidig som skal vi ha fokus på bærekraft og den generelle utviklinga i bransjen. Så vi har altså mange viktige og spennende oppgaver foran oss i trevarebransjen. Jeg gleder meg.