Talgø-konsernet går inn som majoritetseier i Melby snekkerverksted

Bilde av Bjørn Melby, daglig leder i Melby snekkerverksted as

Trevarenestoren Bjørn Melby er medeier og daglig leder i Melby snekkerverksted AS, der Talgø Invest AS nå har gått inn som majoritetseier.

Talgø Invest AS og Melby Invest AS har blitt enige om en avtale hvor Talgø-konsernet går inn som majoritetseier i Melby snekkerverksted AS, skriver selskapene i en pressemelding. Talgø-konsernet omsatte i fjor for 720 millioner kroner.

Familiebedriften Melby snekkerverksted AS startet opp på Nordmøre i 1952. Trappeprodusenten fra Eide har vunnet flere høythengende priser i det tyske trappemarkedet, seinest i år der Melby vant prisen for årets trapp innen kategorien innovasjon.

Melby er den eneste norske trappeprodusenten i det tyske eksportmarkedet, og firmaet har i dag 22 ansatte, med trevarenestoren Bjørn Melby som hovedeier og daglig leder.

- At Talgø Invest nå bli majoritetseier i Melby snekkerverksted vil gi store utviklingsmuligheter for oss. Å ha et solid konsern i ryggen vil gi oss muskler til å fortsette med produktutvikling og ha fokus på norsk håndverk, kombinert med moderne produksjon, sier Bjørn Melby, som også i tida framover skal ha ei sentral rolle i selskapet.

Melby snekkerverksted AS er også deleier i Made By Wood AS, sammen med snekkerbedriftene Hamran Snekkerverksted AS og Meling AS. Made By Wood skaper helhetlige og eksklusive designløsninger som er produsert i Norge.

Talgø Invest AS består av en trelastdivisjon, en byggdivisjon og en butikkdivisjon. Flaggskipet i konsernet er Talgø Møre Tre AS, som produserer trelastprodukter til byggevarebransjen og prosjektmarkedet.

- Vi er to tradisjonsrike familiebedrifter som nå har funnet sammen, og ved å forene krefter skal vi ta Melby Snekkerverksted og Made By Wood til nye høyder i årene som kommer. Vi er glade for å få nok en kvalitetsbedrift inn i konsernet, sier Terje Talgø i Talgø Invest AS.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: