NORSKE TREVARER

Innhold

- Nå kan vi puste lettet ut og konsentrere oss om å se framover

Bilde av avtalesignering

Litt over halv tre natt til onsdag ble det enighet i meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening (BNL). Dermed kan opp imot 70 medlemsbedrifter i Norske Trevarer puste lettet ut.

-  Dette var en god melding å få på starten av dagen. Det er godt at dette er over, sier styreleder Ole Olsen i Norske Trevarer i en kommentar til at det kl. 02.40 natt til onsdag ble enighet om ny overenskomst for byggeindustrien.

- En streik ville rammet mange av våre bedrifter hardt. Nå kan vi puste lettet ut og konsentrerer oss om å se framover igjen.

Siri Bergh, BNLs direktør for arbeidspolitikk og HMS, har vært BNLs forhandlingsleder i meklingen. Hun peker på at det har vært et ekstra spesielt oppgjør i år med koronakrisen som bakteppe.

- Men vi er tilfredse med at vi har klart å komme til enighet og unngått konflikt, sier Bergh i en kommentar til www.bnl.no.

Rundt 70 av Norske Trevarers medlemsbedrifter ville blitt rammet av en streik hvis partene ikke hadde kommet til enighet ved meklingsfristens utløp, som var satt til midnatt tirsdag. Men litt over to og en halv time på overtid kom altså partene til enighet.