NORSKE TREVARER

Innhold

- Har spart mye på å bytte over til trevare- bransjens strømavtale

Bilde av May-Lisbeth Rossgård Johnsen på kontoret

May-Lisbeth Rossgård i Johnsen Glass Vindusfabrikk AS i Bergen anbefaler medlemsbedriftene i Norske Trevarer å sjekke nærmere hvilke muligheter som ligger i strømavtalen trevarebransjen har med Entelios AS.

- Vi bestemte oss tidligere i år for å bytte strømavtale så snart bindingstida med forrige leverandør var over, og det har vi ikke angra på. Tvert imot. Vi har spart penger på det, og anbefaler våre bedriftskolleger i trevarebransjen til å vurdere Norske Trevarers strømbransjeavtale.

Dette sier May-Lisbeth Rossgård, som sitter i ledergruppa i Johnsen Glass Vindusfabrikk AS, og er økonomisjef i familiebedriften i Bergen.

Selskapet har tett på 40 ansatte og omsatte i fjor for nesten 35 millioner kroner, fordelt på sine to lokaliteter i bergensområdet.

- Vi mente vi hadde penger å spare på strømavtalen vår, og følte oss rimelig låst da den forrige avtalen ble automatisk fornyet med en bindingstid på tre nye år. Dette hadde vi ikke helt fått med oss i den forrige avtalen, men det gjorde jo samtidig at vi fikk enda sterkere motivasjon for å bytte strømleverandør, sier May-Lisbeth Rossgård.

Bergensfirmaet inngikk avtale med strømleverandøren Entelios AS, som er Norske Trevarers partner i strømbransjeavtalen som er inngått for å gi medlemsbedriftene i Norske Trevarer ulike fordeler. Ikke bare når det gjelder redusert strømforbruk og lavere kostnader, målet er at det også skal kunne gi mer innsikt og kompetanse hos bedriftene innenfor energi og bærekraft.

Rune Eriksen er salgsleder for storkunder i Entelios, og han mener norsk trevarebransje og Entelios har felles berøringspunkter som gjør det naturlig å samarbeide, ikke minst når det gjelder fornybare ressurser og grønn omstilling.

- En bransjeavtale som dette gir små aktører mer trygghet, samtidig som det gir små og mellomstore bedrifter betingelser som ellers bare de større aktørene oppnår, mener salgslederen i Entelios AS.

May-Lisbeth Rossgård i Johnsen Glass Vindusfabrikk anbefaler medlemsbedriftene i Norske Trevarer å sjekke nærmere hvilke muligheter som ligger i strømavtalen for trevarebransjen.

- Så langt er vi veldig godt fornøyd. Vi inngikk avtalen i mai år, og vi har spart rundt 25.000 kroner i strømutgifter sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er klar over at mye av dette skyldes lavere strømpriser i hele markedet, men vi mener vi uansett har kommet betydelig gunstigere ut enn om vi hadde fortsatt med samme strømleverandør.

- I tillegg håper vi jo også at vi skal få tilført mer fokus og kompetanse på energiforbruket vårt, sier May-Lisbeth Rossgård.