NORSKE TREVARER

Innhold

Fersk trevarepensjonist åpen for nye utfordringer

Bilde av Knut Marius Karlsen

Fersk pensjonist: Knut Marius Karlsen (65) har i godt over ti år vært daglig leder ved Corinor AS, de siste fem årene har han også vært på eiersiden i bedriften. Foto: Privat

- Nå har jeg vært pensjonist i bare noen dager, så jeg har altså ikke så altfor lang fartstid i denne rollen. Men det kjennes godt, og det har jo vært planlagt i et par års tid.

Dette sier Knut Marius Karlsen (65), som i godt over ti år har vært daglig leder for trevarebedriften Corinor AS på Toten.

Jan Ivar Bjerregård tok nylig over som daglig leder i Corinor AS, etter først å ha begynt som fabrikk- og produksjonssjef i selskapet våren 2018. Knut Marius Karlsen er fortsatt på eiersiden i bedriften.

- Nå skal jeg aller først kjenne litt på hvordan det er å være pensjonist. Jeg liker å trene og holde meg i form, og så har jeg familie og barnebarn som jeg gjerne vil bruke mer tid sammen med.

- Men jeg er åpen for å ta på meg styreverv og andre oppgaver som kan kombineres med det å være pensjonist, hvis noen mener de kan dra nytte av den kompetansen jeg sitter på, smiler Knut Marius Karlsen.

Han har blant annet sju års erfaring som salgs- og markedsdirektør i Norema-konsernet og nesten 15 års fartstid fra Nestlé.

- Jeg er veldig glad for de ti årene jeg har hatt i Corinor og i norsk trevarebransje. For meg understreker det betydningen av nettverk og relasjoner. Det var det som brakte meg til Toten og gjorde meg kjent med dette området og bedriftene der, i tillegg til norsk trevarebransje, sier Karlsen.

- Mitt viktigste råd til bransjen er nettopp det å være bevisst på betydningen av relasjoner og nettverk, i tillegg til å være veldig tett på kundene, sier den ferske trevarepensjonisten.

- Og så kan vi bruke bransjen vår enda mer. I Corinor har vi det siste året forsterket arbeidet vårt inn mot norsk trevarebransje, og vi har nå mange gode kunder blant Norske Trevarers medlemsbedrifter. Det tror jeg nok mange flere også kunne gjort, det å handle mer av hverandre, sier Knut Marius Karlsen.

I sine ti år som Corinor-sjef har han bygd opp et stort nettverk og et sterkt engasjement for trevarebransjen, og han sitter blant annet i valgkomiteen i Norske Trevarer.

Corinor AS omsatte i fjor for godt over 43 millioner kroner. Bedriften ligger i Vestre Toten kommune og har en stab på rundt 30 ansatte.