NORSKE TREVARER

Innhold

Norges største dørprodusent med ny sjef og vekstambisjoner

Bilde av Tom Refsdal i Nordic Door

Tom Refsdal (52) tok nylig over som administrerende direktør i Nordic Door AS, som er Norges største dørprodusent. Foto: Nordic Door

Tom Refsdal (52) tok i juni over som øverste leder i sørlandsbedriften Nordic Door. Nå vil han at Norges største dørprodusent skal vokse mer i Skandinavia.

Dørprodusenten i Lyngdal utenfor Kristiansand nærmer seg 200 ansatte, og omsatte i fjor for 350 millioner kroner.

Tallene bekrefter ikke bare Nordic Doors rolle som Norges største dørprodusent, de bekrefter også 2020-tallene for den norske dørbransjen, som viser en markant eksportøkning når vi sammenligner tallene fra første halvår i år med fjorårets tall for samme periode.

Mens importen av innerdører til Norge stod på stedet hvil, så økte eksporten i første halvår fra 40 til over 66 millioner kroner fra 2019 til 2020. Dette betyr en eksportvekst på 63 prosent for innerdører, mens eksportveksten for ytterdører er på 40 prosent.

- Også vi vokser på eksport, bekrefter Nordic Door-sjefen, som nå kan vise til en samlet årsproduksjon på over 100.000 dører.

- Nordic Door har blitt veldig dyktige på dører til sjukehus, og der har vi funnet en skikkelig god nisje i Danmark. Det forklarer mye av den eksportveksten vi kan vise til, sier Tom Refsdal, som mener det skandinaviske markedet langt ifra er mettet.

- Vi mener vi har betydelig mer å gå på, og jobber med kontinuerlige forbedringer for å gi økte verdier til kundene våre. Strategien vår fram til 2025 er at vi skal bli en enda større aktør i Skandinavia.

Refsdal har altså bare noen uker i sjefsstolen i Lyngdal, og ser nå fram til å bli enda bedre kjent med egen virksomhet og norsk trevarebransje som helhet.

- Jeg er litt for fersk i jobben til å komme med bastante råd overfor norsk trevarebransje, ikke minst på grunn av all usikkerheten koronaepidemien påfører bransjen vår. Men generelt tror jeg tre som råvare har ei flott framtid, ikke minst i forhold til bærekraft.

- Det var også noe av det som tiltalte meg ved denne jobben, i tillegg til at jeg ønsker å bidra til å utvikle og løfte selskapet videre, sier administrerende direktør Tom Refsdal i Nordic Doors AS.