NORSKE TREVARER

Innhold

Den nye styrelederen og trevarenestoren Toralf (74) gleder seg over 75 stolte år

Bilde av Helen Romundset

Ny styreleder og jubilant: Helen Romundset er innkjøpssjef ved Lian Trevarefabrikk AS på Kyrksæterøra og ny styreleder i 75-årsjubilanten Norske Trevarer Trøndelag. Foto: Lian Trevarefabrikk

Helen Romundset er ny styreleder i Norske Trevarer Trøndelag, mens Toralf Lillerønning (74) er en av nestorene i den trønderske trevarebransjen. Nå gleder begge seg over at lokalforeningen runder 75 i år.

- Vi må se litt an hvordan vi legger det opp, dette med 75-årsmarkeringen. Vi må bare justere oss i forhold til hvordan Corona-situasjonen utvikler seg, sier Helen Romundset.

- Om nødvendig får vi utsette feiringa til neste år. Vi ønsker en markering av at 12 fremsynte personer stiftet Trøndelag Trevarefabrikkers Forening den 11. oktober i 1945 med den hensikt å ivareta felles interesser utad. Allerede året etter ble det fattet vedtak om å gå inn i Norske Trevarefabrikkers Landsforening.

Helen Romundset er til daglig innkjøpssjef i Lian Trevarefabrikk AS, som er den største av de 25 medlemsbedriftene i Trøndelag med sine godt over 110 ansatte på Kyrksæterøra og 65 ansatte på Meråker.

- Det er et stort spenn i medlemsmassen i Trøndelag, der vi har medlemsbedrifter fra 1 til 175 ansatte. Desto viktigere er det å se på hvordan vi skal organisere lokalforeningsarbeidet i framtiden.  Corona-situasjonen vil nok endre oss for alltid, med mye mer av digitale kurs, seminarer og Teams-møter, sier Romundset.

- Medlemskapet i Norske Trevarer skal føles nyttig uansett størrelsen på bedriften, da må vi legge til rette for kurs og samlinger rettet mot tema som opptar bransjen.

Toralf Lillerønning har lang fartstid i norsk trevarebransje. 74-åringen har alltid satt pris på møteplassene og kontakten med bransjekollegene, og har også noen år som leder i Norske Trevarer Trøndelag.

- Det er viktig for bransjen dette med å møtes for å utveksle erfaringer og lære av hverandre, i tillegg til at det blir arrangert kurs og samlinger. Det har det alltid vært, og det vil det fortsette å være, sier trevareveteranen.

Han har fortsatt en aktiv rolle i bransjen, ikke minst som daglig leder i Lillerønning Snekkerifabrikk AS på Kotsøy i Trøndelag. Han begynte i familiebedriften i 1964, og i bransjeforeningen har han vært med i snart 50 år.

Både trevareveteranen og den nye styrelederen i Trøndelag er opptatt av rekruttering og omdømmebygging av bransjen.

- Vi må gjøre oss synlige og attraktive, og legge til rette for å få flinke ungdommer og lærlinger inn i bransjen vår, sier Helen og Toralf. Begge ser nå fram til bransjetreffet og årsmøtet i Norske Trevarer, som går av stabelen torsdag 3. september på Britannia Hotel i Trondheim.

Trevareveteran: Toralf Lillerønning (74) er daglig leder i familiebedriften Lillerønning Snekkerifabrikk AS på Kotsøy i Trøndelag, og hatt en aktiv rolle i norsk trevarebransje i godt over 50 år. Foto: Privat