Ny forskningsrapport om eksponering av trestøv – les mer om rapporten her

Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har utarbeidet en forskningsrapport om ulike sider ved trestøv i produksjonen, og nå foreligger STAMIs oppsummering av trestøvprosjektet. Illustrasjon: Frontsiden av rapporten.

Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har utarbeidet en forskningsrapport om ulike sider ved trestøv i produksjonen, og nå foreligger STAMIs oppsummering av trestøvprosjektet.

STAMI skriver i presentasjonen av den nye Trestøvrapporten at den gir en beskrivelse av eksponering for trestøv og relaterte komponenter, og eksponering ved bruk av myke, nordiske treslag, unntatt eik og bøk, samt bruk av harde, eksotiske treslag. Eik og bøk er vurdert opp mot de gjeldende grenseverdiene.

Eksponeringsnivået i bedrifter som har resirkulering av luft er også sammenlignet med nivået i bedrifter uten resirkulering av luft. Deltakende bedrifter var produsenter av trapper, dører,vinduer, inventar og andre bygningselementer og trevarer.

Les mer om den nye trestøvrapporten fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt: https://stami.no/publikasjon/eksponering-for-trestov-og-relaterte-komponenter-i-trevareindustrien/

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: