NORSKE TREVARER

Innhold

Tre & Profil

"I kriser forsterkes faktisk våre største fortrinn"

Bilde av styreleder Ole Olsen

Styreleder Norske Trevarer, Ole Olsen (Foto: Tre & Profil)

Trevarelederen: Optimisme i krevende tider

Det er tøffe dager nå, både for bransjen vår og resten av landet vårt. Det er lett å gripe til klisjeer når krisen biter oss i hælene og vi samtidig ønsker å gi hverandre et klapp på skuldra. Men vi som driver små og store bedrifter rundt om i Norge tyr ikke til løse formuleringer for å lette på humøret. Derfor er det så viktig å minne hverandre om realitetene, om gryende optimisme trass i krevende tider.

Fagkunnskap, stolthet og tradisjoner. Ihuga, rotekte og bergtatt. Det er det vår bransje er bygd på.

I kriser forsterkes faktisk våre største fortrinn. Norsk produksjon, skikkelig kvalitet, kortreiste råvarer, skandinavisk design. Produsert av bedrifter som bidrar til et levende Norge.

Det er nettopp dette som gir optimisme. Det er dette folk vil ha, og vår bransje er godt posisjonert når tåka letter og markedet tar seg opp igjen. Kundene har fått en ny bevissthet om de verdiene og kvalitetene norsk trevarebransje er bygd på. Vi hører oftere nå om lysere vær i horisonten, om økte ordremengder, om optimisme trass i tider som fortsatt er svært krevende for mange.

Over ei tid har det vært en prosess mellom styret i Norske Trevarer og Jannis Barbantonis om vegen videre for bransjen. Resultatet av denne prosessen ble at vi ble enige om at vi skiller lag. Vi vil gjerne få takke for de godt over tre årene vi har jobbet sammen til det beste for norsk trevarebransje, og vi ønsker Jannis alt godt videre.

Vi har allerede startet opp arbeidet med å finne en god erstatter etter Jannis, og som han sjøl skriver i sin avslutningshilsen til våre medlemsbedrifter: «Jeg er sikker på at min erstatter også vil gjøre sitt beste for å lykkes med de spennende oppgavene foreningen har foran seg».

Målet er naturligvis å få på plass ny daglig leder så snart som mulig. I mellomtiden organiserer vi foreningsarbeidet i et best mulig samspill mellom styret, administrasjonen og tillitsvalgte. Medlemmene er vår førsteprioritet. Vi ønsker å følge dere opp med best mulig informasjon, og gjøre det vi kan for å støtte dere.

I praksis vil vi de neste ukene gjøre følgende:

  • Gå igjennom informasjonsbehovet ut ifra hva som er viktigst for medlemsbedriftene.
  • Oppgradere og vitalisere nettportalen, vurdere kvaliteten og frekvensen på nyhetsbrevene.
  • Gi bransjen et tydeligere omdømme gjennom å framheve norsk kvalitet.
  • Gjennomføre teams-møte med ledelsen i lokalforeningene.
  • Planlegge besøk av medlemsbedrifter før sommeren.

Alt vi gjør nå gjør vi for å styrke Norske Trevarer og medlemmene. Om du ikke alltid registrerer de store forbedringene, kan vi i styret likevel stå inne for en ting: Vi mener bestemt at vi er på rett veg, og vi vil fortsette i samme retningen.

Jeg ønsker deg alt godt og ei riktig god helg. 

Med et lite glimt i øyet, vil jeg avslutte med en oppsummering av budskapet mitt i innledningen:
Det er gode tider for den som er optimist!

God helg :)

Ole