AS Jømna Brug

Som navnet sier, holder vi fremdeles til på det lille tettstedet Jømna 13 km sør for Elverum i Hedmark. Mye har selvfølgelig endret seg på 118 år, men Jømna har klart å ta vare på gleden og stoltheten over kvalitet og grundighet i dagens moderne produksjon.

Produktkategorier

  • Innerdører
  • Ytterdører

Kontaktinformasjon

Kverndalsvegen 40
2416 JØMNA
INNLANDET

Telefon 62 43 59 50
firmapost@jomna.no
http://www.jomna.no

Grefsen stasjon

Grefsen Stasjon ble oppført i år 1900 som endestasjon for Gjøvikbanen. Bygget er utført i teglsteingotisk stil og er tegnet av jernbaneverkets daværende arkitekt Paul Due.

Døren er en kopi av gammel dør i ramtre med gjengivelse av detaljene som står i stil med resten av bygget.

Jacob Aals Gate

Bygården i Jacob Aals gate trengte nye brannsikre innerdører. Vi har laget dem.

Eldre Bygårder har dører som stammer fra en tid hvor dekor og håndverk ble høyt verdsatt. De eldre dørene tilfredsstiller ikke dagens krav til brannsikkerhet. Når det gjelder isolasjonsevne og støy så er dørene lite hensiktsmessige.

Våre moderne dører gjenskaper dørenes utsmykning og opprettholder dagens krav til brann, isolasjon og lyddemping.

Frognerseteren

Frognerseteren er kjent for mange som inngangsportalen til tur og skiområdene i Nordmarka. Den første bygningen på seteren, Heftye-villaen, ble oppført allerede i 1867. I 1891 ble det oppført restaurant og senere den såkalte sportshallen. Begge byggene er i tradisjonell dragestil etter arkitekt Holm Munthe.

Jømna Brug i samarbeid med Tandberg Eiendom har utviklet den nye døren som står i granittmuren på sørsiden av restaurantbygget. Siden bygget ligger i høyden, og døren er sørvendt er den kraftig eksponert for klimapåkjenninger gjennom året. Døren er derfor laget i Accoya, et materiale som tåler å bli utsatt for store fuktvariasjoner. Døren har innadslående terskel og en vindusinnlisting som tilfredsstiller kundens krav til vannavstøting.

Døren er produsert for Jømna av Hovland Trevarefabrikk AS.

Eger Shopping

Midt i Karl Johans Gate i Oslo ligger Egertorget. Den åpne plassen ble oppkalt etter bryggerieierne Herman, og Thorvald Eger, som eide Egergården før den ble revet i 1840.

I dag huser Eger Kjøpesenter kjente motebutikker som fører ekslusive merkevarer. Det vakre inngangspartiet ønsker velkommen til handel i norges travleste gågate.

Døren er en ramtredør i Accoya med dobbelt sidefelt og buet overlys. Høy bruksfrekvens krever slitesterk stålterskel og sparkeplater. Dørhåndtakene er støpt i messing og reflekterer logoprofilen. Døren er utstyrt med bevegelsessensorer og automatisk døråpner. Overflaten behandlet med mørk voksolje.

Resultatet er en vakker, varig og funksjonell dør som gjenspeiler eksklusiviteten til Egersenteret. Døren fremstår som kronjuvelen i fasaden.

Styrhuset Pub

Svolvær ligger i hjertet av Lofoten og er sentrum for lofotfisket.

Ved kaien ligger Styrhuset pub som siden 1980 tallet har vært et kjært møtested for både fiskere og forretningsfolk. Her vises fotball på storskjerm og live musikk i helgene.

Hvert år holdes det verdensmesterskap i skreifiske i Svolvær. I 2017 renoverte styrhuset lokalene sine for å være klar for mesterskapet og i den annledning ville de også bytte ut ytterdøren med en mer robust og stilrik dør.

Siden Styrhuset ligger så nært havet, og er utsatt for mye regn og vind, er døren laget i Accoya som godt takler de sterke påkjenningene fra været. For å følge opp pubens stiluttrykk ble det spesialbestillt et ko-øye i messing. Dette var hovedsaklig ment kun som dekor, men er forsterket med herdet glass. Alt annet beslag er selvfølgelig også utført i messing.

Resultatet ble en stilren og værbestandig dør, som ønsker varmt velkommen til tørste sjøulker og tørre landkrabber!