Ihuga
Rotekte
Bergtatt

Norske trevarebedrifter har lange tradisjoner i Norge og er spredt over hele landet. Vi lager vinduer, dører, trapper, kjøkken, garderober, baderomsmøbler, møbler og spesialinnredninger.

Vi representerer alle et håndverk med lange tradisjoner og vi har innredet tusenvis av norske hjem, kirker og offentlige bygninger. Nå etterspør også utlandet våre produkter. Produkter med høy kvalitet - som er funksjonelle og bærekraftige.

Gjennom generasjoner har vi tatt ansvaret for et yrke som er en del av vår norske kulturarv, skapt tusenvis av arbeidsplasser og med eiere som er opptatt av lokal og nasjonal stolthet.

Vi har lenge ønsket oss vårt eget kvalitetsstempel som kan være en garanti for det vi som bransje samlet står for, og vi har valgt tre gode og norske verdier for vårt arbeide og vårt kundeløfte.

Ihuga – og med omtenksomhet for våre medarbeidere og vårt fag

Rotekte – som en del av vår kultur og historier

Bergtatt – i en slags begeistring for våre produkter og kundeopplevelse

Vi som bransje stiller oss alle bak disse verdiene og vår nye profil, for å synliggjøre at vi står sammen om et fag, en kulturarv og vår fremtidige utvikling.

Styret i Norske Trevarer

VI ER NÆRMERE 300 MEDLEMMER I NORSKE TREVARER OG ØNSKER OSS FLERE

Norske Trevarer ble etablert i 1940, og laugsarbeid kan spores helt tilbake til 1600-tallet. I dag er vi nærmere 300 bedrifter med produksjon i Norge og vi nærmer oss 4500 medarbeidere. Vi har i årene som kommer fokus på utvikling, marked, ledelse og rekruttering.

Bli medlem

Yrkesfagene er "vinneren" i 15 av landets 18 fylker

dog er Bygg og Anlegg sin vane tro ganske ustabilt, denne gang var det en liten nedgang.

For andre år på rad er det totalt like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1.

Det er også flere som søker om læreplasser og flere som fullfører læretiden og tar fagbrev enn tidligere.

Snekker et yrke for fremtiden!

Visste du at en tømrer bygger selve huset, mens en snekker snekrer det som er inne i huset........

Snekker'n produserer dører, vinduer, trapper, møbler og innredning i tre, ofte i kombinasjon med andre materialer. En snekker bruker i økende grad mer og mer teknologiske hjelpemider, som store datastyrte maskiner (CNC) og digitale tegneprogrammer.

Men selv med mye teknologi, er det viktig at en snekker er nøye og detaljert. Milimetere er viktig når alt skal passe, og en stødig hånd og skarpt blikk er høyt verdsatt.

Les mer om snekkeryrket og utdannelsen her

LYST TIL Å JOBBE I VÅR BRANSJE?

Vi er på jakt etter lærlinger, snekkere, programmerere, designere, arkitekter og ingeniører.

Som alle andre bransjer er også vår bransje i endring. Teknologisk ligger vi langt fremme og er lidenskapelig opptatt av teknologisk utvikling i arbeidet vårt. Vi har avansert utstyr både i produksjonen og i administrasjon og salg. Vi samarbeider i teknologiutviklingen og vi investerer betydelig i opplæring og nye løsninger. Vi er alltid interessert i mennesker som kan tilføre oss noe nytt innenfor denne delen av vår bransje.

Håndverket er vår kjernevirksomhet og vi rekrutterer hvert år lærlinger over hele landet. Vi har et godt program for de yngste og har samlinger på tvers av regioner og selskaper, slik at vi blir kjent med kolleger fra hele landet.