Karis sløydhistorie

Foto: Erik Burås / Fremtidens Byggenæring

Amunds sløydhistorie

Da jeg begynte i fjerdeklasse, ble sløydtimene på fredager fort et høydepunkt. Det var på grunn av Kjell, som var en utrolig dyktig sløydlærer. Han var ikke bare en dyktig tømrer, han var rektor, lærer og båtbygger, og ble også et forbilde for oss elevene. Derfor ble disse timene noe vi så frem mot hele uka. 

 

Sammen med Kjell lagde vi utrolig fine og gjennomarbeidete produkter, alt fra fjøler til kniver. Vi fikk til og med prøve treskjæring. Men Kjell var ikke bare en dyktig sløydlærer. Han lærte oss også historie, med spennende fortellinger fra verdenshistorien. Jeg tror han forstod den uroen endel unge gutter kan ha. Han forstod at vi trengte å variere mellom teori og praksis.  

 

Motivasjonen fra sløyd smittet over på de andre fagene også. Det var i disse årene jeg virkelig lærte å bli flink på skolen, begynte å gjøre leksene. Det var fordi jeg gjerne ville gjerne prestere. Sløyd ble derfor viktig for meg fra fjerde til sjette og egentlig for å holde på skolemotivasjonen.  

 

Jeg har blitt utfordret til å dele #minsløydhistorie av Norske Trevarer.

Ole Eriks sløydhistorie

Vidars sløydhistorie

"Denne doningen laget jeg i sløyden i min barndom 😅🏠. Husker sløyden som en hyggelig tid der en fikk kjekke og kreative oppgaver 😊. Husker og mye høvding pussing og pussing 😅. Har alltid likt å jobbe med tre, trenger ikke store bitene for og skape noe 😊😅." 

Ingrids sløydhistorie

"Da jeg begynte med sløyd synes jeg egentlig det var litt skummelt, og jeg husker godt den første dagen hvor vi fikk tidlig beskjed om at det er maskiner man kan skade seg på så man må være forsiktig. Vi hadde en god lærer som alltid fulgte med så det var nok egentlig ikke noen fare. Vårt første prosjekt var å lage en liten båt av tre. Min båt ble ikke noe kunstverk, men den fløyt bedre en mine venners båter. Det siste jeg laget var en liten boks med lokk, eller bedre kjent som en kiste. Det prosjektet gikk ikke helt etter planen og jeg hadde mange forsøk før jeg fikk lokket til å bli rett-ish. Hadde det ikke vært en god lærer som hjalp meg med gode ord, støtte og skjæring av lokket hadde jeg nok ikke hatt en kiste i dag hvor jeg kunne ha puttet bilder, klinkekuler og mer."

Vi håper også du vil dele din sløydhistorie med hashtag #minsløydhistorie.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: