Skog- og trenæringene står sentralt i grønt industriløft - varsler om mye virkemidler

Krister Moen er seniorrådgiver innen bioøkonomi i Innovasjon Norge.

I regjeringens nye vegkart for et nasjonalt grønt industriløft er skog- og trenæringene ett av sju satsingsområder som trekkes fram. Nå varsler Innovasjon Norge at det er ekstra romslig med virkemidler på dette området i 2022, også for norske trevarebedrifter.

I det såkalte «vegkartet for grønt industriløft» som nylig ble presentert av statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre peker regjeringen på sju innsatsområder med store vekstmuligheter, der skog, tre og bioøkonomi altså er ett av dem.

De andre seks områdene er havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO2-håndtering og prosessindustri. Regjeringen vil nå legge til rette for en raskere utvikling av prosjekter innenfor de prioriterte områdene, blant annet gjennom sterkere kapitalvirkemidler.

Trevarebransjen sentralt i dette
- Skog og trenæringene står altså sentralt i det nye vegkartet for et grønt industriløft, og norsk trevarebransje er dermed en viktig del av dette bildet, sier seniorrådgiver innen bioøkonomi i Innovasjon Norge, Krister Moen. Han er Innovasjon Norges mann innenfor trebasert innovasjon.

- Det viktig for oss å sende et tydelig signal ut til bedriftene og til norsk trevarebransje at det er mye virkemidler som er tilgjengelig for bedriftene nå, spesielt i distriktskommunene. Det er generelt mer midler tilgjengelig nå i 2022 enn det bruker å være, sier Moen, som sterkt oppfordrer trevarebedrifter som har planer om ulike utviklingsprosjekter om å ta kontakt med Innovasjon Norge.

Legger fram 100 tiltak
-
Vi legger nå fram 100 tiltak for å styrke grønn industri i hele landet. Målet er å få fortgang på store grønne industriprosjekter i både eksisterende og nye næringer, slik at vi sikrer verdiskaping og velferd for framtida, uttalte næringsminister Jan Christian Vestre under presentasjonen av regjeringens vegkart for det grønne industriløftet.

– Kartet må stemme med terrenget, derfor har det vært viktig for oss å ha løpende dialog med næringslivets organisasjoner, partene i arbeidslivet, bedrifter, klima- og miljøorganisasjoner og andre kompetansemiljøer.

– Vi skal gjennom den største omstillingen norsk økonomi har sett i nyere tid. Regjeringen vil få fart på norsk næringslivs muligheter i det grønne skiftet. Vegkartet peker ut kursen for tidenes grønne industriløft. Sammen skal vi skape flere lønnsomme jobber, få opp investeringene på fastlandet, øke eksporten og bidra til utslippskutt, uttalte statsminister Jonas Gahr Støre under presentasjonen av «vegkart for grønt industriløft».

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: