Christian (18) vant snekker-NM, har snekret sitt eget snøbrett og gjør seg nå klar for snekkeryrket

Christian Brekke Mosvoll (18) er årets vinner av snekker-NM for elever i Vg2-treteknikk, og godt i gang med lærlingeløpet ved trevarebedriftern Bico bygg og innredning AS i Kristiansand.

Christian Brekke Mosvoll er en del av en nasjonal trend som viser at over halvparten av norske ungdommer nå velger yrkesfag på videregående skole.. Nå er vinneren av årets elev-NM for snekkerelever godt i gang med lærlingeløpet fram mot svennebrev i snekkerfaget.

- Jeg trives veldig godt som førsteårslærling ved Bico bygg og innredning AS i Kristiansand. Her er det hyggelige kolleger og mange spennende å ta del i, sier 18-åringen, som også er godt fornøyd med at han får lærlingelønn mens snekkerutdanningen pågår.

- Jeg bor fortsatt hjemme og har ikke så altfor mange utgifter, så da får jeg lagt meg opp litt penger mens jeg tar utdanning, og det er jo også bra.

Mulighet rett rundt hjørnet
Christian Brekke Mosvoll er et godt eksempel på et utdanningsløp som mange ungdommer nå velger å ta, og som er i tråd med det norske myndigheter nå legger til rette for – og ønsker seg. 

- Skal vi dekke kompetansebehovet i arbeidslivet framover, så må vi utdanne mange flere fagarbeidere. Derfor er det gode nyheter at flere elever har valgt yrkesfag på VG1 i år, uttaler kunnskapsminister Tonje Brenna til nettstedet Regjeringen.no.

- Og så er det veldig bra at flere jenter får øynene opp for mulighetene innen fag som bygg, teknologi og industrifag. Regjeringen satser tungt på yrkesfag, og i år bruker vi én milliard kroner på å styrke videregående opplæring.

De siste årene har omtrent halvparten av elevene søkt seg til yrkesfag på VG1. Denne tendensen fortsetter, og i år har for første gang over 50 prosent av elevene søkt yrkesfag. Totalt var det i år 3100 flere søkere til yrkesfaglige utdanningsprogrammer på vg1 enn til studieforberedende utdanningsprogrammer.

- Vil lære enda mer
- Det er stadig noe nytt å lære i snekkerfaget, og dette er veldig motiverende for fortsettelsen. Det gjør godt å kjenne på mestring når man har tatt nye steg i faget, og det er jo hele tiden nye utfordringer og nye oppdrag, sier årets vinner av snekker-NM for landets Vg2-elever i treteknikk.

- Jeg tar med meg den opplevelsen inn i læretida og videre over i snekkerfaget. Man får utfolde seg i dette yrket, og det er en helhet over i det vi gjør – der vi er med på hele prosessen fra ide og planlegging til sluttføring, sier 18-åringen, som liker å bruke mye av vinteren på snøbrettkjøring i bakken og vinterfjellene.

- Da er det jo skikkelig stas å drive med et håndverk som gjør at du kan snekre ditt eget snow board, smiler Christian Brekke Mosvoll.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: