Vokste fra to til ni ansatte og vant trevarebransjens aller første småbedriftpris

Daglig leder og medeier Kjersti Gulliksrud (t.v.) i trevarebedriften Møbelsnekkerne AS i Hokksund hadde ikke anledning til å være til stede ved pristildelingen under Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand, men fikk denne uka personlig overrakt Det Gylne Sagblad-prisen som årets småbedrift 2021 i norsk trevarebransjen av daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.

De startet opp som O & P Snekkeri og endret navnet til Design & 3 Interiør AS i 2007. Nå er Møbelsnekkerne AS i Hokksund tildelt den aller første Gylne Sagblad-prisen som årets småbedrift i trevarebrasnjen, og har siden oppstarten for femten år siden vokst fra to til ni ansatte.

- Møbelsnekkerne AS er en gjeng med unge lidenskapelige møbelsnekkere, som liker å gjøre ting på sin egen måte. De har gått litt mot strømmen og de driver med det de elsker, uttalte daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer under prisutdelingen ved trevarebransjens landsmøte i Kristiansand nylig.

Hokksund-bedriften hadde ikke anledning til å være til stede under pristildelingen, og trevaresjefen møtte denne uka derfor opp hos Møbelsnekkerne for å overelevere utmerkelsen på prisvinnernes hjemmebane.

- Møbelsnekkerne AS ønsker å være framtidas møbelsnekkere, og de er Miljøfyrtårn- sertifisert. De har hatt stabil arbeidskraft i alle år og økt antall ansatte gradvis, sier Widerøe Wibe, og viser også til at Hokksund-bedriften legger godt til rette for kompetanseheving for sine ansatte.

- Møbelsnekkerne AS har et godt samspill med tradisjonelle håndverksteknikker, og er samtidig et moderne snekkerverksted. Hver eneste dag på verkstedet og hvert eneste produkt er unikt for prisvinnerbedriften på Hokksund, sier lederen i Norske Trevarer.

Lærlinger og god lønnsomhet
Møbelsnekkerne AS har utarbeidet et godt HMS-system som oppdateres årlig, de begynte å satse på lærlinger allerede året etter oppstarten i 2007 og har hatt lærlinger nesten hvert år siden det.

- Vinnerne av den aller første Gylne Sagblad-prisen for årets småbedrift i norsk trevarebransje har hatt en jevn og god økonomisk utvikling med positive driftsresultatet hvert år, bortsett fra helt i starten, sier Widerøe Wibe. 

- De har tatt steg for steg og investert etter hvert som de har hatt økonomi til det. Kjersti og resten av gjengen ved Møbelsnekkerne er opptatt av at snekkerfaget er et håndverk med stolte tradisjoner som er viktig å bevare, påpeker lederen i Norske Trevarer.

- Tusen hjertelig takk. Vi er både glad, stolt og takknemlig – og vi ble ikke minst veldig overrasket. Vi visste ikke engang at vi var nominert, men det gjør det bare desto mer gledelig. Det er veldig hyggelig å bli sett og satt pris på for den jobben vi gjør, sier daglig leder og medeier Kjersti Gulliksrud i Møbelsnekkerne AS.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: