- Veldig glad for at vi kjøpte ovn og brikettpresse, det har vi spart veldig mye strøm på

Bilde av Trygve Jensen har jobbet ved Byåsen Trevare AS i godt over 20 år, og er leder for møbelverkstedet ved trønderbedriften.

Trygve Jensen har jobbet ved Byåsen Trevare AS i godt over 20 år, og er leder for møbelverkstedet ved trønderbedriften.

- Da vi bygde nytt verksted for 12-13 år siden valgte vi å investere i et system med en brikettpresse og en 70 kilowatts ovn der vi brenner brikettene og rester fra verkstedet for å lage vannbåren varme i lokalene våre. Det har vi spart mye strømutgifter på opp igjennom årene.

Det sier verskstedleder Trygve Jensen ved Byåsen Trevare AS på Heimdal i Trondheim, som med 30 ansatte omsatte for nærmere 70 millioner kroner i fjor.


Møbelverskted og tømreravdeling
- Vi har vårt eget møbelverksted med åtte ansatte som har bred kompetanse innen produksjon av bl.a. skranker, bokhyller, trapper og innredninger til kjøkken, bad og garderober.

- Vi er også underleverandører til større entreprenører i området her, men vi gjør først og fremst spesialproduksjon til egne prosjekter, ikke minst til arkitekttegnede hus og privatbygg som tømreravdelingen vår setter opp, forteller lederen for møbelverkstedet ved Byåsen Trevare AS.

- Vi har bygd opp betydelig med erfaring i denne måten å gjøre det på. Vi setter opp arkitekttegnede boliger med relativt høy standard, der vi tilpasser spesialløsninger i samarbeid med arkitekten, byggherren og møbelverkstedet vårt.


Ville ha vannbåren varme
Da trevarebedriften bestemte seg for å bygge nye produksjonslokaler på Heimdal for 12-13 år siden, ble det besluttet å investere i en 70 kilowatts ovn og en brikettpressemaskin.

- Ovnen er «hjertet» i oppvarmingssystemet vårt. Brikettpressen gjør at vi ikke trenger å kvitte oss med sponet, men heller bruke det til oppvarming, sier Trygve Jensen, og viser til at de bruker veldig lite tid på å fylle opp ovnen manuelt.

- Da vi planla anlegget trodde vi at vi ville få behov for trevirke og restavfall fra vår egen uteavdeling, men det har det ikke vært behov for. Produksjonen går for fullt i verkstedet vårt, så vi er sjølforsynt og vel så det med briketter og rester fra eget verksted.


Sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift
- Vi prøver å fokusere så mye som mulig på bærekraft i produksjonen, og vi har hatt fokus på å redusere transporten i prosjektene våre, sier versktedlederen ved Byåsen Trevare.

- Vi ser at systemet med egen brikettpresse og vannbåren varme har fungert veldig bra for oss, både for å redusere strømforbruket og for å redusere bruken av transport i måten vi organiserer oss på.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: