- Skikkelig stolt over å kunne stemple Svanemerket på en norskprodusert kjøkkenserie

Bilde av Daglig leder Torbjørn Hjelden og produktutviklerne Kjell Magne Bø og Tor-Bjørn Øverbø ved Grande Fabrikker AS med Grandes ny-tildelte Svanemerke-lisens for Grandes norskproduserte kjøkken.

Daglig leder Torbjørn Hjelden og produktutviklerne Kjell Magne Bø og Tor-Bjørn Øverbø ved Grande Fabrikker AS med Grandes ny-tildelte Svanemerke-lisens for Grandes norskproduserte kjøkken.

– Dette har vi jobba hardt med over flere år. Nå er vi enda ett steg lengre i vår satsing på bærekraft og miljø. I 2018 ble de fire første produktseriene Svanemerket, og nå er det norskproduserte kjøkkenet vårt også der. Det er vi skikkelig stolt over at vi har fått til.

Dette sier daglig leder og medeier Torbjørn Hjelden i romsdalsbedriften Grande Fabrikker AS, som sammen med søsterbedriften Grande Interiør AS i fjor hadde litt over 40 ansatte og omsatte for nærmere 90 millioner kroner.

 

Jobbet med over lengre tid

- Det er en langsiktig målsetting bak det vi gjør, og det ligger mye jobb og innsats bak det å svanemerke produktene våre, sier Torbjørn Hjelden.

- Vi er blant de aller første som leverer et norskprodusert svanemerket kjøkken, og det er ei skikkelig fjør i hatten for oss. Det er et viktig mål for oss å produsere i Norge, og vi ønsker å bidra til det lokalsamfunnet vi er en del av. Derfor må vi tenke langsiktig, og da er miljøperspektivet en viktig del av tankesettet vårt.

- I tillegg stilles det stadig strengere krav til å dokumentere fotavtrykket av produksjonen og produktene våre, og da holder det ikke med fagre målsettinger. Vi må kunne dokumentere det vi gjør, og det er derfor vi har lagt så mye innsats og ressurser i å få Svanemerket enda flere av produktseriene våre, sier Grande-sjefen.

- Vi liker at Svanemerket stiller strenge og absolutte krav. Da er det ikke noe å tvile på, verken for oss eller kundene våre. Svanemerket henger høyt, og det skal det også gjøre.

 

Vektlegger dokumentasjon og kontroll

- Svanemerket legger stor vekt på dokumentasjon og vi gjennomfører fysiske kontrollbesøk som en del av det å bli Svanemerket, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Miljømerking Norge. Lund har bakgrunn fra Innovasjon Norge, der hun satt i ledergruppen med ansvar for eksport, internasjonalisering og Norge som merkevare.

- Å videreutvikle og posisjonere Svanemerket blir en viktig oppgave framover. Det er høy kjennskap til Svanemerket i Norge, og vi har en stor oppgave foran oss med å synliggjøre fortrinnene som er knyttet til miljømerking, sier Lund.

Administrerende direktør Cathrine Pia Lund i Miljømerking Norge

- Svanemerket skal bidra til å påvirke både produsenter og forbrukere til å gjøre bærekraftige valg, sier Miljømerking Norges leder, og gratulerer Grande med at deres norskproduserte kjøkken nå er Svanemerket.

 

- Ønsker å ta en tydelig posisjon

- Vi jobber for at flest mulig av produktseriene våre skal svanemerkes så snart som mulig. Det er noe vi ønsker å ta en enda tydeligere posisjon på, og over tid tror vi at dette også vil gi oss økt konkurransekraft, sier Grande-sjef Torbjørn Hjelden.

- Men det er like viktig for oss at det å svanemerke produktene våre fører til økt bevisstgjøring blant ansatte og kunder i måten vi planlegger og utvikler produksjonen og produktene våre på. Nå har vi to Svanemerke-lisenser her hos oss, og det er vi skikkelig stolt over at vi har fått til.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: