Fire trevarenestorer tildelt den mest høythengende prisen i norsk trevarebransje

Bilde av Bjørn Melby (f.v.), Ole Olsen og Paul-Arne Amundsen tildelt Norske Trevarers hederstegn under festmiddagen på bransjeforeningens landsmøte i Kristiansand i helga. Også Knut Einar Fjerdingstad ble tildelt Hederstegnet, men han kunne ikke være til stede under tildelingen.

Bjørn Melby (f.v.), Ole Olsen og Paul-Arne Amundsen tildelt Norske Trevarers hederstegn under festmiddagen på bransjeforeningens landsmøte i Kristiansand i helga. Også Knut Einar Fjerdingstad ble tildelt Hederstegnet, men han kunne ikke være til stede under tildelingen.

Det var en sterk kvartett bestående av livslang erfaring og oppofrende innsats for trevarebransjen som under Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand sist helg ble kronet med Hederstegnet, som er bransjens mest høythengende utmerkelse.

Medeier og daglig leder Ole Olsen i Meling AS på Kvitsøy utenfor Stavanger har i ni år vært styreleder i bransjeforeningen Norske Trevarer, og ble i år tildelt bransjens hederstegn etter vedtak i styret i Norske Trevarer.

Styret i bransjeforeningen vedtok i fjor høst å tildele Hederstegnet også til Bjørn Melby fra Melby snekkerverksted AS, Knut Einar Fjerdingstad fra H-vinduet Fjerdingstad AS og mangeårig leder ved Rogaland Tresenter, Paul Arne Amundsen, og også disse prisene ble utdelt under lørdagens festmiddag under bransjens landsmøte i Kristiansand.

- Aktiv rolle lokalt og nasjonalt
Styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer påpekte under pristildelingen at Ole Olsen har hatt en svært aktiv rolle i norsk trevarebransje både lokalt i Rogaland og på nasjonalt nivå.

- Ole har vært opptatt av at det skal gå godt for medlemsbedriftene, og han har tilbragt utrolig mange timer i telefonsamtaler med medlemmene rundt om i landet. Han har delt av sin kunnskap og sine erfaringer, og vært en god diskusjonspartner for mange innen bransjen, sa styrelederen under prisutdelingen, som var en del av festmiddagen under bransjens landsmøte i Kristiansand.

- Oles væremåte skaper mye positivitet og dette har vært et gode for bransjen utad. Han har vært trevarebransjen talerør inn mot politikere og regjering, uttalte styrelederen i Norske Trevarer.

- Gjennom gode samtaler både på og utenfor Stortinget har han fremmet Norske Trevarer og ulike utfordringer for medlemsbedriftene, og flere sentrale politikere og andre aktører har fått tatt del i en av kvitsøyværingens store lidenskaper: Hummerfisket på rogalandskysten i oktober.

- Jeg har vært heldig som gjennom flere år har fått jobbet sammen med så mange dyktige mennesker i en fantastisk bransje. Jeg setter prisen veldig høyt, og har fått venner, kunnskap og opplevelser for livet, sier Ole Olsen i en kommentar til tildelingen av bransjens Hederstegn.

Tre utnevnelser i 2021
Trevareveteranene Bjørn Melby, Knut Einar Fjerdingstad og Paul Arne Amundsen ble også tildelt Norske Trevarers hederstegn under lørdagens festmiddag, etter vedtak i trevarestyret i fjor høst.

Melby snekkerverksted AS på Eide på Nordmøre ble stiftet i 1952, der Bjørn Melby har vært daglig leder siden 1981.

- Bjørn er en person med et stort hjerte, og han vil det beste for alle rundt seg. Han ser folk, er flink til å lytte og har en unik evne til å snakke med folk. Han sier aldri nei og prøver å hjelpe alle, sa styreleder Tore Ådlandsvik under lørdagskveldens pristildeling.

- Bjørn ser muligheter der andre ser utfordringer. Alt er mulig, som han sier, det handler bare om å finne de gode løsningene. Ingen andre produsenter her hjemme eller ute i Europa har villet påta seg mange av oppdragene som Melby Snekkerverksted har gjennomført.

Melby startet med eksport til Tyskland i 1990, og i dag sender de en egen semitrailer til Tyskland hver fjerde uke. Bedriften har vunnet flere prisen, blant annet «Treppen des Jahres», som bedriften har vunnet hele fire ganger.

Melby Snekkerverksted AS ble tildelt «Det Gylne Sagblad» i 1991, som er utnevnelsen av årets bedrift i trevarebransjen, og i 2008 etablerte Bjørn Melby et unikt trappestudio ved siden av fabrikken, som er det eneste i slitt slag i Norden.

Pådriver for rekruttering og opplæring
Paul-Arne Amundsen har vært en meget engasjert pådriver for opplæring og rekruttering siden etableringen av Rogaland Tresenter i 1996, og han var den tredje som ble tildelt bransjens hederstegn under lørdagens landsmøtemiddag.

 

- Han har utvist en utrolig utholdenhet gjennom å stå i en så krevende jobb med unge mennesker i hele 25 år. Han har hatt stort engasjement og drivkraft gjennom alle disse årene, uttalte daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer under prisutdelingen.

 

- Rogaland Tresenter har vært det opplæringskontoret i bransjen med flest lærlinger i trevarebransjens bedrifter i denne perioden. Paul-Arne har bygget opp tresenteret til å bli en stødig bedrift med rundt 75 lærekontrakter de siste årene, sa Widerøe Wibe, og viste til at Amundsen har hatt en viktig rolle i utarbeidelsen av lærerplaner og bidratt med viktige innspill til Norske Trevarer sitt arbeid med kompetanse- og utdanningspolitikk.

Midtpunkt og godt humør
- Paul-Arne Amundsen har med sin energi og sitt sprudlende humør alltid vært et midtpunkt i trevarebransjen i Rogaland. Han har alltid delt erfaringer med sine kollegaer, og var stadig på søken etter å forbedre sitt eget arbeid, uttalte Norske Trevarer-sjefen under pristildelingen.  

Hun viste også til at Amundsen har jobbet aktiv med å rekruttere ungdom til skolene og har hele tiden utviklet gode samarbeidsformer mellom skole, bedrift og opplæringskontor.

- Rogaland Tresenter var først ute med å kjøpe inn CNC-maskiner som ble lånt ut til skolene. De har over år også vist at de kan lykkes med å gi hele fireårs-opplæringen for faget ute i bedrift, i et godt samarbeid med NorDan AS, sa Hilde Widerøe Wibe, og avsluttet pristildelingen med å understreke at Paul-Arne Amundsens meget store engasjement for trevarebransjen og snekkerfaget har kommet hele bransjen til gode.

  • Knut Einar Fjerdingstad ved H-vinduet Fjerdingstad AS ble også tildelt Norske Trevarers hederstegn. Han kunne ikke være til stede på pristildelingen, og vi kommer tilbake til en egen omtale av Fjerdingstads tildeling av Norske Trevarers hederstegn.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: