- Dette kom veldig brått på, for å si det mildt, men jeg er veldig, veldig stolt

Bilde av Knut Einar Fjerdingstad ved familiebedriften H-vinduet Fjerdingstad AS i Hokksund ble tildelt Norske Trevarers hederstegn under bransjeforeningens landsmøte i Kristiansand nylig. Fjerdingstad hadde ikke anledning til å være til stede under pristildelingen, men ble denne uka personlig overrekt hederstegnet av daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.

Knut Einar Fjerdingstad ved familiebedriften H-vinduet Fjerdingstad AS i Hokksund ble tildelt Norske Trevarers hederstegn under bransjeforeningens landsmøte i Kristiansand nylig. Fjerdingstad hadde ikke anledning til å være til stede under pristildelingen, men ble denne uka personlig overrekt hederstegnet av daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.

- Jeg er kanskje ikke altfor god til å bli satt pris på, og da jeg fikk meldingen om at jeg hadde blitt tildelt bransjens hederstegn skjønte jeg først ingen ting. Det kom veldig brått på, for å si det mildt. Men når jeg nå har fått summa meg litt, så er jeg naturligvis veldig, veldig stolt. Dette henger høyt.

Dette sier daglig leder Knut Einar Fjerdingstad ved Hokksundbedriften H-vinduet Fjerdingstad AS. Under landsmøtet i Norske Trevarer i Kristiansand ble han sammen med Ole Olsen, Bjørn Melby og Paul-Arne Amundsen tildelt Norske Trevarers hederstegn, som er trevarebransjens mest høythengende utmerkelse.

- Knut Einar har alltid vært veldig opptatt av norsk trevarebransje. Han tenker mye på de mindre bedriftene samtidig som han forstår godt de store, uttalte styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer under pristildelingen. 

Aktiv bidragsyter
Knut Einar Fjerdingstad har vært en aktiv bidragsyter til organisasjonsarbeidet i trevarebransjen, og han satt seks år som nestleder og tre år som styremedlem i Norske Trevarer. Gjennom disse vervene var han representant i BNLs generalforsamling, samt varamedlem i BNLs representantskap i åtte år.

- Knut Einar var også styreleder i Norske Trevarers lokalforening i Buskerud i mange år, og i denne perioden var han primus motor for å starte TreRingen Buskerud. Den ble etablert i 1998 og ble senere fusjonert med TreRingen Vestfold til TreRingen Buskerud og Vestfold, oppsummerer styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer, og viser også til at Fjerdingstad var en viktig motivator og premissleverandør for etableringen av et opplæringskontor i Østfold.

Sterk fokus på lærlinger
Familiebedriften i Hokksund drives nå av tredje generasjon Fjerdingstad, og firmaet har i lang tid hatt fokus på det å ta inn lærlinger som en del av rekrutteringen til bedriften. Dette ble også trukket fram av Norske Trevarers styreleder i begrunnelsen for tildelingen av bransjens hederstegn til Fjerdingstad.

- Å være lærebedrift og jobbe med lærlinger er den viktigste måten vi rekrutterer ansatte på. Flere av de tidligere lærlingene våre er i dag ansatt i ulike deler av organisasjonen, både innenfor produksjonsledelse, salg og operatører i produksjonen, sier Fjerdingstad.

- Vi er stolt over å være en opplæringsbedrift og å bidra til å føre snekkerfaget videre. Samtidig får vi gleden av å rekruttere morgendagens arbeidskraft inn i egne rekker. Det gir oss nye, dyktige ansatte med svennebrev, og det gjør at vi må strekke oss langt hver eneste dag for å holde oss oppdatert på utviklingen i snekkerfaget og trevarebransjen.

Det Gylne Sagblad i 2011
Familiebedriften i Hokksund så dagens lys i 1949. Bedriften ble i 2011 tildelt Det Gylne Sagblad-prisen som årets bedrift i norsk trevarebransje, og H-vinduet Fjerdingstad AS har i flere år hatt knallsterke tall å vise til.

- Knut Einar er en dyktig forretningsmann som gjennom mange år har skapt lønnsomhet og resultater, samtidig som han alltid tar med seg den faglige bakgrunnen sin som snekker, sier Norske Trevarers styreleder Tore Ådlandsvik.

- Jeg pleier å si at jeg er født i flishaug, og at jeg har tilbragt nesten hele livet i trevarebransjen, sier prisvinneren. Etter først noen år utenfor familiebedriften, så startet jeg opp som sørvismann her på slutten av 80-tallet og i 1993 tok jeg formelt over som daglig leder, sier Knut Einar Fjerdingstad.

- Vi er naturligvis veldig spent på hvordan markedet og prisene vil utvikle seg framover, det er jo urolige og usikre tider. Samtidig kan vår bedrift se tilbake på flere år med gode tider og veldig sterke tall, og det gleder vi oss naturligvis over, sier den ferske «eieren» av Norske Trevarers hederstegn.

- Norske Trevarers hederstegn henger veldig høyt, og jeg er stolt, ydmyk og takknemlig over denne utmerkelsen.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: