Først tok han utdanning som elektriker – nå kan han vinne pris som årets trevarelærling

Aleksander Olsen (28) ved Meling AS er en av tre ungdommer i finaleheatet til å bli «Årets lærling» i norsk trevarebransje. Prisen deles ut under Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

Han har snekkerfaget i blodet, Aleksander Olsen – med familie og generasjoner i trevarebransjen. Faren Ole Olsen har i ni år vært styreleder i Norske Trevarer, og ble i mai tildelt Norske Trevarers hederstegn for sin mangeårige innsats for bransjen. Nå kan sønnen bli utnevnt som «Årets lærling» i norsk trevarebransje.

- Jeg har jo vokst opp med denne bransjen, og har en del år med sommerjobb i familiebedriften, forteller 28-åringen fra Kvitsøy utenfor Stavanger.

Aleksander Olsen representerer Meling AS, og er en av tre ungdommer i finaleheatet som «Årets lærling» i norsk trevarebransje. De to andre priskandidatene er Dennis Jørgensen (20) fra Trevaren Eydehavn AS og Mathias Hognestad Berrefjord fra NorDan AS.

Ville tilbake til Kvitsøy
- Det er ikke så viktig for meg å vinne prisen, det tar jeg ganske rolig egentlig. Men jeg setter stor pris på at jeg ble nominert og at jeg har kommet til finalen. Det er fin måte å fått satt mer fokus på viktigheten av at bedriftene stiller opp som lærebedrifter slik at bransjen kan rekruttere flere yngre folk, sier Aleksander Olsen.

Han utdannet seg først innen elektrofaget og jobbet i fem-seks år som elektriker på Bryne, men så begynte ting å trekke han tilbake til øylivet igjen.

- Vi ville gjerne tilbake til Kvitsøy. Dette er en fantastisk plass, men det er for små forhold til å kunne livnære seg som elektriker, og jeg ville helst unngå å måtte pendle inn til fastlandet på jobb. Dermed begynte planene om snekkerfaget og familiebedriften å modne seg.

Spennende og faglig utfordrende
- Dette er et variert og fint yrke der vi får brukt både hender og kreative evner, samtidig som vi får kombinert dette med å lære oss å håndtere datastyrte, avanserte maskiner, sier Aleksander, som fikk svennebrev i snekkerfaget i oktober i fjor.

- Denne kombinasjonen tror jeg appelerer til mange yngre mennesker, en spennende og faglig utfordrende blanding av tradisjonelt håndverk og moderne produksjon med treet som råvare og materiale.

  • Prisen som «Årets lærling» i norske trevarebranje deles ut under Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

 

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: