Eivind blir trevarebransjens mann innen rekruttering og opplæring i Møre og Romsdal

Styreleder Torbjørn Hjelden (t.h.) i Norske Trevarer Møre og Romsdal er veldig glad for å kunne ønske Eivind Bale velkommen som trevarebransjens mann innen rekruttering og opplæring i fylket.

I Møre og Romsdal har snekkerutdanningen vært nedlagt i mange år, men nå er et nytt tilbud på trappene igjen. Samtidig får trevarebransjen i fylket en egen mann ved Opplæringskontoret for bygg og anleggsteknikk.

- Dette er svært gledelig, sier Torbjørn Hjelden, som er medeier og daglig leder i trevarebedriften Grande Fabrikker AS og styreleder i Norske Trevarer i Møre og Romsdal.

- Bedriftene har virkelig begynt å kjenne på kroppen hvor krevende det er å rekruttere flinke fagfolk. Samtidig er det mange som rapporterer om fyldige ordrebøker og mye å gjøre, og da kjenner man jo enda mer på hvor skoen trykker.

Ekstra fokus på rekruttering
De siste par årene har Norske Trevarer i Møre og Romsdal satt ekstra fokus på rekruttering, fagutdanning og påfyll av lærlinger og ny kompetanse.

- Dette er jo noe som Norske Trevarer og trevarebransjen er opptatt av også på landsbasis, så vi har fått mye drahjelp både lokalt og nasjonalt, forteller styrelederen i Norske Trevarer Møre og Romsdal.

- Det første vi gjorde var å gå i dialog med fylket som skoleeier for å signalisere ønsket vårt om å gjenreise snekkerutdanningen i Møre og Romsdal og få ny fart på rekrutteringen av lærlinger og lærebedrifter. Da fikk vi samtidig en utfordring i retur: Vi kunne ikke bare antyde et behov, vi måtte ha noe mer håndfast å vise til.

Omfattende besøksrunde
Dette førte til en omfattende besøksrunde i trevarebransjen i fylket, som igjen avdekte et behov på rundt 100 lærlinger og nyansatte de nærmeste fem årene.

- Sannsynligvis er behovet enda mye større, spesielt når vi tar med også andre trerealterte bedrifter, sier Torbjørn Hjelden.

Og behovet som ble avdekt førte til at snøballen begynte å rulle.

- For å gjøre en lang historie kort, så har Møre og Romsdal fylkeskommune nå lagt opp til at det startes opp et snekkerfagtilbud (Vg2 treteknikk) ved Romsdal videregående skole i Molde fra neste høst, og det har også ført til et veldig godt samarbeid med Opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk i Møre og Romsdal.

Har ansatt møbelsnekker
- Vi er veldig glad for at vi nå også har fått trevarebransjen med på laget. Vi har en felles utfordring i å få enda flere ungdommer til å søke yrkesfag og byggfag, og det er jo utrolig mye positivt som skjer på dette området nå, ikke minst blant jentene, sier daglig leder Fredrik L. Klock ved ByggOpp i Møre og Romsdal.

I slutten av november er Eivind Bale klar for å starte opp i ny jobb som trevarebransjens mann ved opplæringskontoret.

- Dette gleder jeg meg skikkelig til. Jeg er utdannet møbelsnekker i bunn, men har vært i en annen bransje noen år nå. Det har vært både interessant og nyttig, men nå er jeg veldig klar for å jobbe til det beste for trevarebransjen og snekkerfaget igjen.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: