Vokste opp et steinkast unna NorDans hovedkontor – nå kan han vinne pris i trevarebransjen

Mathias Hognestad Berrefjord (20) er en av tre ungdommer i finaleheatet til å bli «Årets lærling» i norsk trevarebransje. Prisen deles ut under Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

Mathias Hognestad Berrefjord (20) har vokst opp et steinkast unna hovedkvarteret til NorDan-konsernet på Moi i Rogaland. Han gikk rett fra ungdomsskolen og over i et fireårig lærligeløp i NorDan, og nå er han en av tre kandidater til å bli «Årets lærling» i norsk trevarebransje.

- Jeg var en av del av den store flokken med ungdommer som var veldig lei av skolen den siste tida på ungdomsskolen, så for meg passet det veldig godt å kunne gå rett over i læretid og jobbing ute i bedriften, forteller 20-åringen fra trevarebygda Moi.

Mathias Hognestad Berrefjord er en av tre ungdommer i finaleheatet til å bli utnevnt som «Årets lærling» i norsk trevarebransje. Prisvinneren og juryens begrunnelse blir offentliggjort på Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

De to andre priskandidatene er Dennis Jørgensen (20) fra Trevaren Eydehavn AS og Aleksander Olsen (28) fra Meling AS.

Er med i bransjens ungdomsteam
- Det hadde jo vært gøy å gå helt til topps og vinne hele greia, men samtidig er det ikke det som er det viktigste. Jeg er fornøyd med at jeg kan bidra med å sette trevarebransjen på kartet – og samtidig sette fokus på hvor viktig det er med lærebedrifter og lærlinger.

Mathias brenner for snekkerfaget og trevarebransjen, og har også sagt ja til å sitte i Norske Trevarers nye ungdomsteam sammen med Anna Regine Vada Blom fra Rovde møbel og design AS, Eirik Myrberg fra Buskerud Spesialinnredning AS, Mathias Johannessen fra Snekkeriet Verdal AS, May-Britt Straume fra Henriksen Snekkeri AS, Tobias Gravdal fra Strønes Snekkerverkstad AS og Kevin Andre Vik (18) fra Interiør-Snekkeriet AS i Bergen.

Gikk rett fra ungdomsskolen
Mathias vokste opp bare et par hundre meter fra NorDans fabrikk og hovedadministrasjon på Moi, der han ble en del av trevarekonsernets fireårige lærlingeløp internt i bedriften. I midten av august skal svenneprøven avlegges.

- Jeg har absolutt valgt riktig yrke, vil jeg si. Det er alltid mye nytt å lære, og man får ta del i ulike oppgaver i produksjonen. Det er meningsfullt å jobbe på denne måten, og her på NorDan er det mange utviklingsmuligheter i jobben.

- Jeg har fått et varmt hjerte for snekkerfaget og trevarebransjen, og reiser en del rundt i regionen her og forteller om yrket og det å være lærling. Jeg liker å møte ungdommer og snakke om yrket og faget vårt.

Trevaredagene i midten av september
Etter ferien i juli rettes blikket inn mot august og en begivenhetsrik høst.

- Jeg ser fram til å bli ferdig utdannet snekker. Etter at jeg har gjennomført svenneprøven, håper jeg å kunne starte opp i fast jobb her ved NorDan, og i midten av september er det Trevaredagene i Trondheim og prisfinalen som «Årets lærling» i trevarebransjen.

- Så det er med andre mye å se fram til, smiler Mathias Hognestad Berrefjord.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: