Ola er en av over 100 meglere i Norge som hjelper bedrifter inn i «jungelen» av virkemidler

Ola Rostad er daglig leder ved Tretorget AS i Elverum og en del av et nasjonalt nettverk av kompetansemegelere overfor norsk næringsliv, deriblant norske trevarebedrifter.

Daglig leder Ola Rostad ved Tretorget AS i Elverum tilhører et nasjonalt nettverk av kompetansemeglere som skal støtte utviklingen av norske bedrifter og hjelpe dem inn mot en rekke av ulike virkemidler og støtteordninger. Nå oppfordres også norske trevarebedrifter til å ta kontakt med kompetansemeglerne.

- Vi kaller kompetansemegling for gratis «navigasjonshjelp» for bedrifter som vil jobbe med utvikling, sier Ola Rostad.

- Det er jo en del fine ord og begreper på dette området, men i stedet for å begrense oss til å snakke om forskningsbasert innovasjon, så sier vi heller at bedrifter som går med tanker og ideer om utvikling tar kontakt med oss så tidlig som mulig i prosessen. Det er vårt enkle hovedbudskap.

- Det beste er nemlig å starte der, altså så tidlig som mulig. Kompetansemeglere gjør nødvendige avklaringer opp imot virkemiddelapparatet, det er nettopp det som er vår jobb, sier Rostad.

Hele verdikjeden for skog og tre
Innlandet fylkeskommune har tildelt Tretorget AS oppdraget med å være kompetansemeglere for bedrifter som er en del av verdikjeden fra skog til ferdige treprodukter.

- Samtidig er vi en del av et nettverk av kompetansemeglere som dekker hele landet, så litt av vår jobb er å lede bedriftene på rett veg i dette nettverket. Og så er det jo nærmest en «jungel» av ulike virkemidler, og vi skal altså veilede og hjelpe bedriftene på dette området.

Arrangerer møter med forskere
Kompetansemeglerne kan også arrangere møter der bedrifter og forskere diskuterer muligheter og idéer. Kompetansemegling mobiliserer til regionale, nasjonale og internasjonale ordninger, samt til forprosjekter.

- Hovedbudskapet fra oss kompetansemeglere er altså at når en bedriftsleder går med planer om å sette i gang et utviklingsprosjekt i sin bedrift, så lønner det seg å ta kontakt med en kompetansemegler så tidlig som mulig i prosessen. Da vil bedriften spare mye tid og ressurser, sier Ola Rostad i Tretorget AS.

- Det er vår jobb å kjenne til alle mulighetene som finnes der ute, det er ikke forventninger om at bedriftene skal gjøre det. Av og til kan jo en tidlig avklaring også konkludere med at det ikke finnes virkemidler å søke på for det aktuelle prosjektet, og bare det kan jo være en nyttig hjelp å få for bedriftene.

Kompetansemeglerne skal blant annet bidra med:

  • Identifisere utfordringer og muligheter i bedriften som kan gi grunnlag for et prosjekt.
  • Knytte kontakt med relevante forskningsmiljøer og andre innovasjonspartnere.
  • Veiledning om hvilke offentlige størreordninger bedriften kan søke på.
  • Tips og råd om hvordan man skriver en god søknad.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: