Tilfeldighetene fikk Tuva til å banke på dørene – nå er hun daglig leder i trevarebedriften

Da Tuva Eieland flyttet fra Østlandet til mannens hjemsted på Birkeland utenfor Kristiansand, tok hun tilfeldigvis kontakt med Aanesland Treindustri AS for å sjekke mulighetene for jobb. Fra nyttår ble hun daglig leder i trevarebedriften.

- Dette er jo enda en bekreftelse på at det er tilfeldighetene som kan avgjøre viktige vegvalg i livet. Da vi flytta fra Østlandet og hit til Agder begynte jeg å gjøre meg litt kjent med bedriftene i området her. Jeg bestemte meg for å banke på døra hos Aanesland Fabrikker, og etter det har jo ting gått veldig fort.

Tuva Eieland (36) er en av de ferskeste lederne i norsk trevarebransje. Mannen hennes kommer fra Birkeland utenfor Kristiansand, sjøl er hun fra Sandefjord, og da paret bestemte seg for å flytte fra Østlandet til mannens hjemtrakter for tre-fire år siden startet samtidig Tuvas jobbsonderinger i det lokale næringslivet.

- Treverk har alltid fascinert meg og jeg brukte å storkose meg i sløyden på skolen, men det var vel også bortimot alt jeg hadde av kunnskap om trevarebransjen og snekkerfaget, forteller den ferske trevarelederen.

- Min kompetanse er innen økonomi og administrasjon, og da jeg kom i prat med eier og daglig leder Gunnar Adolf Aanesland så åpnet det seg en spennende mulighet som kontorleder, forteller Tuva.

Godt planlagt overgang
- Nå har jeg vært her i godt over tre år, og sjøl om starten altså var veldig tilfeldig, så har det vært en godt planlagt overgang fra jobben som kontorleder, via rollen som administrasjonssjef og fram til at jeg fra nyttår ble daglig leder.

Tuva Eieland føler ting har vokst seg naturlig til undervegs i den tradisjonsrike bedriften, som nå har tatt tilbake sitt opprinnelige navn fra Birkeland: Aanesland Treindustri AS.

- Jeg har en veldig god magefølelse, trass i all uroen rundt oss i forhold kostnader, råvarer og strømpriser. Vi har flyttet inn i splitter nye fabrikklokaler utenfor Lillesand, og har brukt anledningen til å jobbe mye med strategier, nye roller og nye måter å gjøre ting på. Det ble derfor et naturlig tidspunkt at jeg overtok som ny daglig leder samtidig som vi flyttet inn i nye lokaler.

22 prosent over fjoråret
- Det har gått veldig bra for oss, trass i utfordringene i markedet. Vi ligger godt over 20 prosent foran fjoråret, og har fokus på entreprenører, proffmarkedet og større prosjekter med spesialproduksjon på Østlandet og her på Sørlandet. Geografisk er dette hovednedslagsfeltet vårt, men vi har også flere større kunder i Nord-Norge.

- Samtidig er produksjonen av flaggstenger en viktig del av historien og identiteten vår, og det har vi bestemt oss for å fortsette med til evig tid, smiler den nye daglige lederen ved Aanesland Treindustri AS.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: