Har satt mål av seg til å bli Norges mest bærekraftige bransje - kurser bedriftene

Bilde av Halvard Høilund-Kaupang, er leder for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer.

Halvard Høilund-Kaupang, er leder for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer.

I den nye strategiplanen som styret i Norske Trevarer vedtok før jul er ambisjonen spikret høyt opp på veggen: Norsk trevarebransje skal bli Norges mest bærekraftige bransje. Nå starter en serie med informasjonsmøter og møteverksteder der bransjen og bedriftene skal skoleres og hjelpes i gang.

– Det er en ambisiøs visjon Norske Trevarer har bestemt seg for, og selv om vår bransje har mange fortrinn bare i kraft av å ha skog og tre som fornybare råvarer, så er det likevel mye som må gjøres og vedlikeholdes for å kapre og opprettholde en så spenstig ambisjon som dette, sier Halvard Høilund-Kaupang, som er leder for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer.

Handlingens år
Han starter nå et omfattende tilbud overfor lokalforeningene i Norske Trevarer, som omfatter både en serie med faglige seminarer og arbeidsverksteder med bedrifter rundt om i hele landet i perioden fra slutten av mars til slutten av april.

- Det varierer om medlemmene aktivt jobber med bærekraft eller om det fortsatt bare er ord og festtaler. Nå kommer det etter hvert krav til handling, også for de mindre bedriftene. Vi håper å kunne hjelpe bedriftene i gang med dette nå, slik at det ikke blir stressbetont, sier lederen for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer.

- Seminarene starter opp allerede i neste uke, men arbeidsverkstedene med bedriftene starter opp i Hordaland 25. mars og avslutter i Møre og Romsdal en måneds tid seinere.

- Ingen blir verdensmester på én samling eller helt på egenhånd, så vi trenger å hjelpe bedriftene i norsk trevarebransje noen steg i riktig retning for å kunne svare på nye krav og forventninger. Her er det også et hav av muligheter, sier Halvard Høilund-Kaupang.

10-punktsplan for trevarebedriftene
- Vi skal ta utgangspunkt i FNs bærekraftmål og lære oss de grunnleggende begrepene innen miljø, klima, gjenbruk, sirkulærøkonomi og bærekraft. Hvordan ser vi at norske trevarebedrifter på beste måte kan dra nytte av bærekraftmålene som FN har definert, og hvordan kan vår bransje bidra til at målene nås, sier Halvard Høilund-Kaupang.

- Dette er det første som skal vektlegges i den møteserien som skal arrangeres utover våren. Det andre punktet er altså å informere om hva som kommer av lover og regler og retningslinjer på dette området, også i EU-systemet. Vi ønsker å hjelpe hver enkelt bedrift i hvordan de på beste måte skal tilnærme seg de nye reglene, sier lederen for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer, Halvard Høilund-Kaupang.

- Det tredje punktet jeg gjerne vil trekke fram, er at vi i likhet med andre bransjer ønsker å utarbeide et vegkart eller en 10-punktsplan for hver bedrift på hva de ønsker å forplikte seg til å jobbe for, slik at vi som bransje kan kommunisere et felles budskap for den retningen vi skal gå og hvordan vi skal jobbe for å bli Norges mest bærekraftige bransje.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: