Familiebedriften runder 75, utvider med nye 800 m2 og er klar for generasjonsskifte

Bilde av daglig leder ved Nygårds trevarefabrikk AS i Mosjøen er Jens Petter Nygård klar til å overlate roret i familiebedriften til sønnen Jens Christian.

Etter over 40 år som daglig leder ved Nygårds trevarefabrikk AS i Mosjøen er Jens Petter Nygård klar til å overlate roret i familiebedriften til sønnen Jens Christian.

Mosjøenbedriften kan i 2022 se tilbake på 75 år med produksjon av håndverkskjøkken inspirert av nordnorsk natur. – Vi er stolt over det vi leverer, det er norskprodusert kvalitet, sier daglig leder Jens Petter Nygård, som nå er klar til å overlate styringen til neste generasjon i familien.

- Faren min Jens Julius Nygård startet opp virksomheten rett i kjølvatnet av krigen. Den gangen var det jo behov for alt mulig fra en lokal snekkerbedrift, men nå er vi en moderne trevarefabrikk som i stor grad har spesialisert oss på produksjon av kvalitetskjøkken med lang levetid.

Jens Petter er daglig leder i familiebedriften i Mosjøen. 73-åringen kan se tilbake på flere tiår med aktiv innsats i bransjen, og sjøl om han innimellom kan undre seg over hvor de ble av alle disse årene, så er det med stolthet at han nå blar tilbake i bedriftshistorien.

- Vi har holdt oss til Jens som første fornavn i vår familie, men mellomnavnet er forskjellig. Min far ble døpt Jens Julius, og neste generasjon Jens er altså Jens Christian. Det har fungert godt på den måten, smiler Jens Petter.

 

Omsatte for 47 millioner i 2021

Nygårds trevarefabrikk AS omsatte for rundt 47 millioner kroner i fjor, som var rundt 10 millioner opp fra året før.

- Vi har hatt en litt roligere start på året i år, men vi hadde et veldig godt år i fjor. Norskproduserte kvalitetskjøkken slår godt an i den delen av markedet vi opererer i, sier Jens Petter Nygård, og viser til at bedriften har et forhandlernettverk fra Trondheim i sør til Bodø i nord.

Produksjon av kjøkken utgjør rundt 70 prosent av virksomheten hos Mosjøen-bedriften, den siste fjerdedelen består av bad og diverse spesialproduksjon.

 

Kjøpt nye 800 kvadratmeter

- Nå ruster vi oss videre for framtida. Neste generasjon er straks klar til å overta, og vi har nettopp kjøpt 800 kvadratmeter i nabolokalene her som vi skal innrede til moderne produksjons- og lakklokaler, sier 73-åringen.

I 1947, to år før han sjøl ble født, gjorde altså faren Jens Julius de første investeringene til det som skulle vise seg å bli en tradisjonsrik familiebedrift inspirert av nordnorsk natur og tuftet på lokalt håndverk.  

- Vi ser optimistisk på framtida. Ellers hadde vi jo ikke holdt på med dette her, smiler 75-årsjubilanten i Mosjøen.

 

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: