Nytenkende samarbeid mellom to trevarebedrifter – flyttet på produksjonen av omramminger

Tre smilende menn

Produksjonssjef Robin Sakrisvoll Sundt (t.v.), daglig leder Helge Kokkvoll i Os Trekultur AS og daglig leder Tor Lømo-Hansen i Røros Dører og Vinduer AS. Foto: Tor Enget / Arbeidets Rett.

Det var omramminger det hele startet med. Over 30 år etter står to trevarebedrifter i Fjellregionen bak et nytenkende samarbeid.

Hos Os Trekultur AS går maskinene for fullt med produksjon av innredninger og andre produkter, men det var omramminger som var det aller første produktet østerdalsbedriften startet opp med.

- Vi greier ikke å dekke etterspørselen etter innredninger, og vi trengte å frigjøre kapasitet og rydde oss mer plass for å øke produksjonen, sier Helge Kokvoll, som er daglig leder ved Os Trekultur AS.

Bare 20 minutter unna Os ligger den tradisjonsrike trevarebedriften Røros Dører og Vinduer AS.

- Vi nærmer oss 150 år og bygger produksjonen vår på håndverk og solide snekkertradisjoner, men vi må også tenke nytt i måten vi gjør ting på. Det aller viktigste er stadig å fornye måten vi tenker på og måten vi produserer på, som igjen påvirker produktene vi lager. Da er det også viktig å tenke nytt i forhold til samarbeid, sier daglig leder Tor Lømo-Hansen ved Røros-bedriften.

Samarbeid med byantikvarene
- Ett av de nye produktene vi jobber med er et antikvarvindu, der vi har samarbeidet med byantikvarene i Røros og Trondheim. Målet har vært å produsere et nytt vindu som kan erstatte gamle vinduer, som ofte har andre utforminger og dimensjoner enn nye vinduer, sier Lømo-Hansen.

Han tror at antikvarvinduene kan være et veldig godt alternativ der gamle vinduer ikke kan restaureres, men likevel må skiftes ut.

- På gamle hus og bygninger er det ofte omramminger, og når vi nå har tatt over produksjonen av omramminger fra Os Trekultur kan vi tilby en ny pakkeløsning med vinduer, omramminger og transport ut til kunden, sier Rørosvinduet-sjefen.

Daglig leder Helge Kokvoll i Os Trekultur er glad for at et over 30 år gammelt produkt nå blir revitalisert gjennom at produksjonen flyttes over til trevarebedriften på Røros.

- Omramminger har vært viktig for oss helt siden oppstarten, men i det siste har vi opplevd en liten nedgang på dette produktet. Samtidig er produktet altfor bra til at det skulle bli borte fra markedet, og da var det naturlig for oss å høre med Rørosvinduet. De har produkter som gjerne trenger omramminger, og i tillegg har de både markedet og nødvendig produksjonskapasitet som gjør at de kan løfte produktet videre, sier Kokvoll.

Produksjonssjefen flyttet også
Robin Sakrisvoll Sundt var tidligere produksjonssjef for omramminger ved Os Trekultur, og han ble en del av samarbeidsprosjektet mellom de to trevarebedriftene i Fjellregionen. Da produksjonen av omramminger flyttet fra Os til Røros tidligere i år byttet samtidig produksjonssjefen arbeidsgiver.

- Denne måten å samarbeide på er positivt for begge bedriftene, og samtidig blir det lettere for kundene. Nå kan de få alt sammen i én pakke og ferdig levert i samme transport. Dermed tilbyr vi en mer komplett pakke, sier Tor Lømo-Hansen.

  • Røros Dører og Vinduer AS hadde i 2021 tett på 90 ansatte og omsatte for nærmere 100 millioner kroner.
    Os Trekultur AS hadde i fjor hadde en omsetning på nærmere 27 millioner kroner og 17 ansatte.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: