Opptatt av håndverket og snekkerfaget – og verdien av vareproduksjon i Norge

Bilde av Ekteparet Yngvild og Kyrre Norigard står bak det kreative miljøet på Norigard Bruk AS i Oppdal, som nå samler 12-13 ansatte innen ulike kreative yrker. Kyrre Norigard er nytt styremedlem i Norske Trevarer.

Ekteparet Yngvild og Kyrre Norigard står bak det kreative miljøet på Norigard Bruk AS i Oppdal, som nå samler 12-13 ansatte innen ulike kreative yrker. Kyrre Norigard er nytt styremedlem i Norske Trevarer.

Arve Martin Almenning og Kyrre Norigard fra Nordvestvinduet og Norigard Bruk er nye styremedlemmer i Norske Trevarer. De har helt ulik bakgrunn og fagkompetanse, men møtes i et sterkt engasjement for norsk trevarebransje, håndverk, fagutdanning og norsk produksjon.

- Siden oppstarten for godt over 60 år siden har Nordvestvinduet vokst på seg til å bli ei stor hjørnesteinsbedrift i vår region, sier Arve Martin Almenning, som er fjerdemann i familien som har hatt ansvaret som daglig leder i trevarebedriften i gründerbygda Almenningen i Nordfjord.

Arve Martin Almenning (54) er ny administrernade direktør i familiebedriften Nordvestvinduet AS på Almenningen i Nordfjord, som startet opp i 1957 og har rundt 100 ansatte.

- Jeg er veldig opptatt av at vi skal opprettholde vareproduserende bedrifter i Norge, og at vi kan gjøre dette på en lønnsom måte. Samfunnsverdien av dette er enormt stor. Dette engasjementet ønsker jeg også å ta med meg inn i styret i Norske Trevarer, sier Nordvestvinduet-sjefen.

- Vi må samtidig ha fokus på bærekraft og fotavtrykket som produksjonen i våre bedrifter etterlater seg. Det gjør meg samtidig optimistisk på framtida for vår bransje, men vi står overfor store utfordringer med å rekruttere unge, dyktige folk til bedriftene våre. Derfor må trevarebransjen også ha sterk fokus på fagutdanning, rekruttering, lærlinger og kompetanse, sier Arve Martin Almenning.

Kreativt fagmiljø med 12-13 ansatte
- Jeg tok svenneprøven som møbelsnekker for 25 år siden, og etter det bestemte jeg meg for å ta  arkitektutdanning.

Kyrre Norigard er det andre nye styremedlemmet i Norske Trevarer. Sammen med kona Yngvild står han i bresjen for oppdalsbedriften Norigard Bruk AS.

- Vi kjøpte oss et småbruk for seks-sju år siden, og bak dette lå en sterk drivkraft om å skape noe nytt som vi kunne styre sjøl. Med småbruket lå forholdene endelig til rette for at vi kunne smelte sammen det som hadde vært drømmen vår i mange år.

Det som ble bygd på tuftene av det gamle gårdsfjøset i Oppdal er nå et kreativt fagmiljø med snekkerverksted, keramikkverksted, arkitektkontor med 11 ansatte, samt en møbelsnekker og en møbeldesigner.

- Vi har behov for å knytte oss til et større fagmiljø og bli kjent med kolleger i trevarebransjen, og det var veldig lett for meg å takke ja da valgkomiteen tok kontakt vedrørende styreverv i Norske Trevarer. Jeg vil gjerne bidra til den videre utviklingen av norsk trevarebransje.

- Solid og kunnskapsrikt mannskap

- Dette er et solid, kunnskapsrikt og jordnært mannskap som jeg ser veldig fram til å jobbe sammen med, uttalte Norske Trevarers styreleder Tore Ådlandsvik etter valget av det nye styret i Norske Trevarer under bransjeforeningens landsmøte i Kristiansand i april.

Tore Ådlandsvik fra Torsvik Innredning AS ble gjenvalgt som styreleder, daglig leder Trond Magnar Unhammer ved Nordan AS fortsetter i styret og ble valgt som ny nestleder.

Gunnar Adolf Aanesland ved Aanesland Fabrikker fortsetter også i styret, mens Arve Martin Almenning fra Nordvestvinduet AS og Kyrre Norigard fra Norigard Bruk AS altså ble innvalgt som nye styremedlemmer.

- Jeg ser fram til å fortsette arbeidet sammen med det nye kollegiet i styret. Dette er som sagt et solid og kunnskapsrikt styre, og jeg føler meg veldig trygg på at vi kommer til å jobbe godt sammen til det beste for snekkerfaget og norsk trevarebransje.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: