Agder-bedrifter samarbeider om nytt trevarestudio i Oslo: - Gleder oss til «Rom for tre»

Tre smilende mennesker

Nysatsingen «Rom for tre» i Oslo åpner på nyåret, her representert ved daglig leder Edna Marie Birkeland i Løkkan Tre AS (t.v.), salgssjef og medeier Vidar Haugland i Dørfabrikken Vatnestrøm AS og salgs- og markedssjef Ingvild Hovden i Bykle Vindu AS.

Agder-bedriftene Bykle Vindu, Dørfabrikken Vatnestrøm og Løkkan Tre har over lengre tid hatt Oslo-området som et viktig nedslagsfelt. Nå etablerer de et felles trevarestudio i hovedstaden.

Studiolokalene ligger i et etablert næringsområde på Bryn bestående av tre eldre teglstensbygninger som er oppført på slutten av 1800-tallet. Nå pågår rehabiliteringen av lokalene, og så skal det bygges utstillinger, før «Rom for tre» åpnes utpå nyåret.

- Vi har tidligere hatt utstillinger hos en forhandler i Oslo, men nå ønsker vi å være mer uavhengige. Oslo er det største markedet vårt, og vi jobber aktivt for å styrke posisjonen vår her, sier salgs- og markedssjef Ingvild Hovden i Bykle Vindu AS.

Trevarebedriften har spesialisert seg på vinduer med kittfals, og har mange prestisjeprosjekter på referanselista.

- Vi ønsket å få med oss flere aktører fra trevarebransjen for å stå sterkere samlet, og er veldig fornøyd med at Vatnestrøm og Løkkan ønsket å være med.

Plass til flere
Og selv om showrommet har fått navnet «Rom for tre», så mener de tre aktørene at det er plass til også en fjerde aktør i de nye studiolokalene.

- Oslo er et viktig marked også for oss, og vi har et langt og godt samarbeid med Bykle Vindu bak oss. Begge leverer mye til bygårder og andre bygninger med vernerestriksjoner, og med denne satsningen er altså målet at vi skal stå enda sterkere i Oslo, sier Vidar Haugland, som er salgssjef og medeier i Dørfabrikken Vatnestrøm.

Også daglig leder i trevarebedriften Løkkan Tre AS, Edna Marie Birkeland, er entusiastisk til nyetbaleringen i regi av de tre agderbedriftene.

- Etter Covid og mindre reiseaktivitet var vi i ferd med å miste litt av fotfestet vårt i Oslo. Så dette initiativet var svært kjærkomment for oss, og nå ser vi fram til å bygge oss opp sammen med to andre solide aktører fra Agder, sier Birkeland.

Vil bidra enda mer
I første omgang blir «Rom for tre» åpent etter avtale, men på litt lengre sikt er planen å ha faste åpningsdager. Her kan både proffkunder og privatkunder få rådgivning og hjelp til å finne riktige produkter til sitt prosjekt.

- I Oslo har store deler av bygningsmassen ulike former for vernerestriksjoner. Vi får nå forespørsler fra flere entreprenører som kanskje ikke har så god kjennskap til antikvariske krav og Byantikvaren sin momentliste for gode vinduskopier. Her ønsker vi å kunne bidra enda mer med vår erfaring og kompetanse, sier Ingvind Hovden i Bykle Vindu AS.



Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: