Sluser nærmere 100 elever gjennom snekkerverkstedet for å bli mer kjent med faget

Bilde av elever ved Skogmo vg skole på linje for bygg og anleggsteknikk.

Vg1-elevene Tulla Helen Myrlund (t.v.), Martin Grønvold og Truls Guldbjørnsen er tre av de nærmere 100 Vg1-elevene ved linja for bygg- og anleggsteknikk ved Skogmo videregående skole i Grenland som har deltatt i det nye snekkeropplegget ved skolen, her sammen med fagkonsulent Christoffer T. Rinde fra opplæringskontoret Tre-Ringen og avdelingsleder Runar Pedersen ved Skogmo vgs.

- Dette har så langt fungert veldig bra og det har vært skikkelig populært blant elevene, spesielt i og med at det er første gangen vi prøver ut dette konseptet. Alle elevene har fått en liten smak av snekkerfaget og alle har fått snekret sitt eget nattbordskap.

Fagkonsulent Christoffer T. Rinde ved opplæringskontoret Tre-Ringen i Stokke har vært sentral i det nye fagopplegget som det siste skoleåret har pågått ved Skogmo videregående skole i Grenland.

- Alle Vg1-elevene ved Skogmo som går på linja for bygg- og anleggsteknikk har blitt sluset gjennom et opplegg der de har blitt bedre kjent med snekkerfaget, og vi som brenner for snekkerfaget og trevarebransjen håper jo på at dette skal føre til at enda flere ungdommer velger Vg2-treteknikk og snekkerfaget til høsten, sier Rinde.

- De nærmeste ukene skal elevene ut i bedrifter for å bli bedre kjent med faget og næringslivet, og da kommer nok flere av dem til å velge trevarebedrifter, det håper vi på.


Nybrottarbeid ved Skogmo
- Det er altså aller første gangen vi prøver ut denne måten å gjøre det på, og så langt har det gitt mersmak. Vi kommer sikkert til å justere litt på opplegget etter at vi har fått evaluert det, men jeg tror absolutt det er verdt å fortsette med det også til neste år, sier avdelingsleder Runar Pedersen ved bygg- og anleggsteknikk ved Skogmo videregående skole.

Skolen har nærmere 1000 yrkesfagelever og ligger midt mellom Skien og Porsgrunn i Grenland.

- Vi har bare yrkesfag her ved Skogmo, men vi har dessverre ikke noe Vg2-tilbud i treteknikk, så derfor vil nok de fleste som ønsker seg det tilbudet søke seg til Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, sier Pedersen.


Stor glød blant elevene
De rundt 90 elevene har altså fått prøve seg på snekkerverkstedet sammen med Christoffer fra Tre-Ringen, som sammen med kollega Niclas Gedde har stått for mesteparten av den snekkerfaglige delen av konseptet.

- Det har vært stor entusiasme rundt snekringen av nattbordskapene. Det er ganske enkle, grunnleggende ting de skal igjennom, men elevene får en liten smakebit på snekkerfaget og de får kjenne på gleden av å snekre sine egne ting, sier Rinde.

- Mange av elevene har holdt på til langt utover kveldene for å gjøre ferdig nattbordskapene på best mulig måte. Det blir nå spennende å se hvordan dette vil utvikle seg videre. Fasiten får vi jo ikke før i mars, etter at elevene har bestemt seg for hvilke linjer de vil søke på.

- Men spesielt i de områdene der det ikke finnes noe Vg2-tilbud i treteknikk så tror jeg dette kan være en fin måte for ungdommene for å lære seg de mest grunnleggende tingene og bli litt bedre kjent med snekkerfaget.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: