Rekrutterer gjennom lærlinger og videreutdanner egne ansatte med påfyll av ny kompetanse

Rune Strønes (t.v.) er gründer, eier og daglig leder i Strønes Snekkerverksted AS i Trøgstad. Her sammen med møbelsvenn og lærling i CNC-faget Thomas Harkestad Johannessen, lærling i møbelsnekkerfaget Bendik Hoff Wærenskjold og lærling i trevare- og bygginnredningsfaget Tobias Gravdahl.

- Hos oss er det full fart og vel så det. Det har det vært over lengre tid nå, så vi trenger å rekruttere håndverkere og flinke fagfolk. De siste 20 årene har vi stort sett gjort det gjennom å knytte til oss lærlinger og gi dem mulighet til videre påfyll av ny kompetanse.

Rune Strønes er gründer, eier og daglig leder i Strønes Snekkerverksted AS i Trøgstad.

- Vi har veldig gode erfaringer med å jobbe med lærlinger, og når læretiden er over og svenne- eller fagbrevet er på plass, så er det veldig viktig for oss å legge til rette for at de ansatte for mulighet til påfyll av mer kompetanse. Målet er å videreutdanne våre egne folk, og det bidrar også til hvor attraktiv bedriften er, sier Rune Strønes.


- Vi har som sagt fulle ordrebøker, og da er det naturligvis viktig å ha folk i produksjonen som kjenner faget og håndverket. Gjennom å knytte til oss lærlinger, så får vi ungdommer som er interessert i faget og som vi over tid kan bidra til å bli enda flinkere i faget og håndverket.


Samarbeider med arkitekter
Strønes snekkerverksted har et ganske bredt spekter av kunder og samarbeidspartnere, som igjen bidrar til stadig nye ordrer og oppgaver.

- Vi har både private, arkitekter og entreprenører i kundenettverket vårt, og fornøyde kunder er jo de beste markedsførerne man kan ha. Vi ser at samarbeidet vi har med arkitekter og interiørarkitekter har ganske mye å si for oss, og at det gir oss veldig spennende oppdrag også faglig sett.

Trevarebedriften på Trøgstad i Indre Østfold omsatte i fjor for nærmere sju millioner kroner, og har til sammen sju ansatte i ulike roller i produksjonen og administrasjonen.

Rekrutterer gjennom lærlinger
- Lærlinger har vært viktig for oss i alle årene vi har holdt på. Det ene er samfunnsoppdraget vi er en del av. Som bedrift og bransje skal vi jo bidra til å utdanne framtidas håndverkere, mener Strønes.

- Det andre er altså måten vi jobber med rekruttering på. Å ansatte folk gjennom lærlingesystemet er noe vi har hatt veldig gode erfaringer med over lang tid, så det er noe vi varmt kan anbefale også andre trevarebedrifter å gjøre.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: