Tone Martinsen ny daglig leder i Solheim Trevare etter to generasjoner Kvålshaugen

Tone Martinsen (33) tok 1. januar over som daglig leder i valdresbedriften Solheim Trevare AS, som faren til produksjonsleder Ole Arne Kvålshaugen, Ola Ingvar Kvålshaugen, startet opp i 1952.


Dette er veldig spennende. Vi har masse å gjøre og fulle ordrebøker fram mot sommeren. Jeg kjenner jo på en slags skrekkblandet fryd med å ta over ansvaret som daglig leder nå, men jeg er kjempemotivert. Jeg liker utfordringer.

Fra nyttår tok Tone Martinsen over som daglig leder i valdresbedriften Solheim Trevare AS, som Ola Ingvar Kvålshaugen startet opp for 70 år siden. Sønnen Ole Arne har drevet familiebedriften siden starten av 90 tallet, og går nå over i rollen som produksjonsleder i trevarebedriften på Reinli i Valdres.

- Vi gjør dette for å forbedre to funksjoner hos oss. Det ene er å styrke administrasjonen, der jeg skal følge opp kunder og ha ansvaret for daglig drift. Det andre er å frigjøre tid til Ole Arnes rolle og kompetanse i produksjonen i bedriften, sier den nye Solheim-sjefen.

- Målet er å heve kvaliteten og produktivitetet ytterligere noen hakk og ruste oss enda bedre på framtida, for vi har som sagt rikelig å henge fingrene i.

Har kunder fra hele østlandsområdet
- Det er hyttekundene her i Valdresregionen som har vært innfallsporten til kundemarkedet vårt. Vi produserer også til privathus og offentlige bygg, men hyttemarkedet er kanskje aller viktigst for oss. Det at vi leverer til fornøyde hyttekunder gir oss nye oppdrag i privatmarkedet ellers, og det gjør at vi nå produserer veldig mye til kunder i Oslo og Bærum, der mange av hytteeierne her i Valdres kommer ifra, sier Tone Martinsen.

43-åringen har rundt 20 års erfaring fra trevarebransjen, og kom inn i snekkerfaget gjennom at hun gikk på møbelsnekkerlinja på folkehøgskolen i Valdres.

- Jeg har hjertet mitt i snekkerfaget og har blitt veldig glad i hele prosessen fra den første kundekontakten, via produksjonsplanleggingen og fram til ferdig produkt. Ole Arne liker aller best å produsere, han er knakende dyktig i den rollen, og jeg liker godt å jobbe tett sammen med kundene og utvikle produktet sammen med dem, sier den nye daglige lederen ved Solheim Trevare.

- Det er utrolig givende å se hvor glad og fornøyd kundene blir når ting er ferdig montert. Det er kanskje den aller mest givende delen av det vi driver med.

Norge trenger flere snekkere
Trevarebedriften på Reinli har ni ansatte, og produserer det meste av det kundene ønsker innen garderober, senger, dører, vinduer og innredninger til bad og kjøkken.

- Design og farger endrer seg jo, men ellers har markedet vært utrolig stabilt og til og med voksende i forhold til bruken av tre som materiale. Derfor ser jeg også positivt på framtida for vår bransje, vi kommer til å ha mye å gjøre i årene framover, men det er naturligvis avgjørende viktig at trevarebransjen henger med i utviklingen og på det som skjer i markedet, sier Tone Martinsen.

- Jeg tror vi har ganske god kontroll på det meste, men mangelen på flinke fagfolk bekymrer oss mye. For oss har det vært nesten umulig å få tak i møbelsnekkere. Det utdannes altfor få av dem, og vi må reise langt utenfor egen region for å rekruttere fagfolk. Norge trenger mange flere snekkere, kort og godt. Det må vi gjøre noe med.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: