Gikk inn i innovativt samarbeid - vant avtale om morgendagens vegger i nytt regjeringskvartal

Bilde av Steinar Lyseng er markeds- og innovasjonsleder i trevarebedriften Vyrk AS.

Steinar Lyseng er markeds- og innovasjonsleder i trevarebedriften Vyrk AS.

– Jubelen stod i taket da vi signerte avtalen med Statsbygg der vi skal være innovasjonspartnere i utviklingen av framtidas innervegger. Og hvis det også fører til en produksjonsavtale om smarte innervegger til det nye regjeringskvartalet, så vil dette nærmest bli som en ny tidsregning for oss.

 

Dette sier en glad og entusiastisk Steinar Lyseng, som er markeds- og innovasjonsleder i Vyrk AS. Selskapet gikk tidligere inn i et strategisk samarbeid med Inventas AS og Spilka Industri AS, med mål om å bli et konsortium som skulle stå sterkere i konkurransen om produksjonskontrakter i det nye regjeringskvartalet som nå bygges.

 

Trevarebedriften Vyrk AS har produksjonsavdelinger i Valdres, Trysil og Stange, samt eget høvleri i Brumunddal, for å sikre leveranser og økt effektivisering i alle ledd. Vyrk har spesialisert seg innenfor industribehandlede paneler, spileelementer og finerte plater, samt glassvegger, kledninger og listverk.

 

Inventas AS er en ledende aktør og tjenestetilbyder i Norge innenfor industriell produktutvikling, mens sunnmørsbedriften Spilka Industri AS utvikler, produserer og selger beslag og hengsler som brukes i dører og vinduer, og er leverandør av systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer.

 

- Vi har utviklet et veldig tett og godt samarbeid med de to andre bedriftene i konsortiet, og vi har også hatt et nært samarbeid med Innovasjon Norge i denne prosessen. Dette har hjulpet oss mye i utviklingsarbeidet og i dialogen vi har hatt med Statsbygg undervegs, sier Steinar Lyseng i Vyrk.

 

- Ideer utvikles i fellesskap
Statsbygg har jaktet på innovasjonspartnere til utviklingen av smarte innervegger i det nye regjeringskvartalet, og nå er det altså inngått en såkalt innovasjonspartner-avtale mellom Statsbygg og konsortiet bestående av Inventas, Vyrk og Spilka industrier.

 

- Gode ideer utvikles i fellesskap, og derfor har Statsbygg søkt partnere til prosjektet om smarte vegger. Dette dreier seg om industrialiserte innervegger i tre, en type lettvegger som for eksempel kan erstatte gipsvegger, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg.

 

- Nå har vi altså bestemt oss for hvem vi skal jobbe videre med, sier Weiby i en kommentar til innovasjonspartner-avtalen som ble signert i forrige uke.

 

- Enormt potensiale for framtida

- Dette er utrolig spennende for oss. Det vi jobber med nå har et enormt potensiale, også etter at prosjektet med regjeringskvartalet er over. Markedspotensialet er enormt, og denne måten å tenke på er ikke minst tidsriktig i forhold til bærekraft, gjenbruk og miljø, sier Steinar Lyseng i Vyrk.

 

- Smarte innervegger skal gjøre det lettere å skifte ut overflater og vegger, samtidig som det skal bli mye lettere å gjenbruke veggene. Konseptet gjør også at vi flytter teknikken inn i veggene, og måten å sette sammen veggene i bygget på gjør at man nå får tørre og reine byggeplasser. Å sette inn vegger blir gjennom dette konseptet nesten som å sette inn vinduer, sier innovasjonslederen i Vyrk.

 

- Vi signerte avtalen med Statsbygg i forrige uke, og går alt som det skal nå i fortsettelsen så vil 1. februar 2022 nærmest bli stående som datoen for en ny tidsregning for oss.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: