Danske Christopher skal bli arkitekt – fikk nyttig trevareerfaring i Norge

Christopher Rasmussen er inne i sitt siste år som arkitektstudent ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Tidligere i år fikk han nyttig erfaring og innsikt i hverdagen i en trevarebedrift gjennom en såkalt internship-ansettelse ved trevarebedriften Aanesland Treindustri AS i Lillesand utenfor Kristiansand.

- For meg som arkitektstudent var det spennende å lære mer om materialkunnskap direkte fra en traverebedrift. En internship-ansettelse er jo kortvarig, men dette er likevel noe de aller fleste arkitektstudenter vil ha veldig god nytte av.

Christopher Rasmussen er nå inne i sitt siste år som arkitektstudent ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han har familie og røtter i Kristiansand, og via bekjentskaper åpnet det seg en mulighet for en såkalt internship-ansettelse ved trevarebedriften Aanesland Treindustri AS i Agder.

- Oppholdet hos Aanesland ga meg økt materialkunnskap og mer innsikt i hvordan tre bearbeides, forteller Christopher, som nå er inne i sluttfasen av det femårige arkitektstudiet.

Ønsker å dele kunnskap
- Vi ønsker jo å dele av vår kunnskap innen tre og trearbeid. Vi liker å si ja når folk henvender seg til oss, og for en trevarebedrift er det bare flott å kunne dele noe av den erfaringen vi har. Å dele gir jo alltid noe tilbake, sier Gunnar Adolf Aanesland i Aanesland Treindustri AS, som også sitter i sentralstyret i Norske Trevarer.

Han forteller at han ofte møter interesserte arkitekter som er sultne på mer kunnskap om hva trevarebransjen gjør.

- De er nysgjerrige på hva bransjen holder på med, og hvordan ting finner sine løsninger i produksjonen. Det kan dreie seg om alt fra materialkunnskap og tilgangen på tre og emner, til hvilke bearbeidingsmuligheter vi har, sier Aanesland.

Nyttig av flere grunner
- For arkitektene er dette nyttig kunnskap å ha med seg når de skal utføre faget sitt, og for trevarebransjen vil det av flere grunner være nyttig å kunne dele kunnskap med arkitektene og arkitektstudentene.

- Kanskje setter det oss også i posisjon for nye oppdrag og prosjekter. Å knytte nye nettverk er jo alltid nyttig, og jeg tror vi som bedrifter og bransje har stor nytte av å bygge sterkere og flere nettverk med arkitektene og arkitektstudentene, mener Gunnar Adolf Aanesland. 


Vil starte eget arkitektstudio
- Drømmen er å starte et eget arkitektstudio, det er det jeg ønsker aller mest. Og da er jo all kunnskap nyttig å ta med seg, også det jeg lærte og fanget opp i ukene jeg var internship-ansatt hos Aanesland, sier den kommende arkitekten på telefonen fra København.

  • Internship er en midlertidig ansettelse for studenter, der man i en kortere tidsperiode får jobbe med relevante arbeidsoppgaver ute i en bedrift. Studenten får et nyttig innblikk i en vanlig arbeidsdag ute i næringslivet, og bedriften får relevant og nyttig hjelp til oppgaver som studenten har innsikt i å kunne løse.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: